Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tipy na víkend: Odysea, dětské dny i slavnosti v Chrastavě

Je to zase nabité. První červnový víkend je ve znamení dětských dnů, koná se jich v Liberci i okolí požehnaně, zajet můžete i do Chrastavy na tamní slavnosti a pro vyznavače ne tak úplně mainstreamové kultury je tu už pátý ročník Ještědské odysey. A kam se chystáte vy?

Areál pivovaru Konrád ve Vratislavicích bude v sobotu patřit multižánrovému festivalu Ještědská odysea. Šest pódií, doprovodný program se skateovými závody i fireshow. Brány areálu se otevřou v poledne a akce potrvá až do ranních hodin. Více info zde.

Svými slavnostmi bude o víkendu žít Chrastava. Začíná se už dnes a oslavy potrvají až do neděle. Dnes vystoupí například Atmo music, sobotním vrcholem bude Jaroslav Uhlíř a David Deyl. Sobotní program zakončí ohňostroj. Součástí slavností budou i sportovní akce jako turnaj v kolové nebo orientační běh, těšit se můžete na pohádky a mnoho dalších vystoupení. Program najdete třeba na stránkách města.

Víkend bude patřit také dětem. Den dětí byl sice už v pondělí, ale mnoho dětských dnů se koná až o tomto víkendu. Neradi bychom na nějaký zapomněli, zajít můžete například do areálu střelnice v Ruprechticích, hasiči pořadají akci pro děti v Libverdě na hřišti, stejně jako na machnínském hřišti, kde jsou pořadateli také místní hasiči. Den dětí bude i v libereckém Dinoparku.

Velkou slávu chystají na víkend do Rozstání, kde se slaví 80 let tamního fotbalu. Na programu jsou dvě utkání – domácí TJ Sokol změří síly s hokejovými Bílými Tygry z Liberce a s výběrem českých internacionálů – Jiřím Novotným, Vratislavem Lokvencem, Markem Kinclem a dalšími. Zahrají Těla, budou vystoupení a také ohňostroj.

Autoři

Štítky slavnost, Chrastava, Liberec, Jaroslav Uhlíř, David Deyl, Česká obec sokolská, Vratislav Lokvenc, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Marek Kincl, Jiří Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Odysea, dětské dny i slavnosti v Chrastavě  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.