Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj zpřístupnil terasu. Rozhlédněte se z nejvyšší budovy Liberce

Vyhlídkovou terasu v 17. poschodí opět otevřel ve své budově v ulici U Jezu Liberecký kraj. Lidé tak mají možnost zdarma se rozhlédnout z nejvyšší budovy Liberce. Netradiční pohled na město a jeho okolí si můžete dopřát každý všední den od 9 do 15 hodin.

A jde o vskutku netradiční pohled. Prakticky v centru města jinou takto vysokou budovu nenajdete, terasa je ve výšce asi 80 metrů nad zemí. „Na dvou oddělených terasách jsou umístěny informační tabule, takže každý návštěvník si může najít známé i méně známé stavby ve městě i určit, která hora či kopec na něj zdáli vykukuje,“ doplnila mluvčí kraje Markéta Dědková.

Velký zážitek slibuje i jízda výtahem, takzvaným páter nosterem, který stále jede a vy do něj musíte šikovně naskočit. Takových už jinde moc nenajdete. Pro ty, co mají z tohoto typu obavy, mobou využít i rychlovýtah, pro sportovce jsou tu schody, těch je téměř 400.

Autoři

Štítky Liberec, terasa, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj zpřístupnil terasu. Rozhlédněte se z nejvyšší budovy Liberce  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.