Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hudební happening Dolánky navštíví australští Cash Savage And The Last Drinks

Nevíte co s volnou sobotou? Nezoufejte! Vyrazte s přáteli, rodinou nebo samotní na největší hudební festival v Českém ráji. Už za pár dní zde totiž odstartuje multižánrový happening Dolánky, který je určený pro všechny věkové kategorie. Festival startuje hodinu po poledni.

Během dne vystoupí například Exil 51, Johny John a Krausberry. Těšit se můžete i na australskou kapelu Cash Savage And The Last Drinks. A když Vás rozbolí hlava z hlasité hudby, můžete si půjčit koloběžku a zajet si na Plovárnu na Malé Skále. Do Dolánek se pak vrátíte kánoí.

Vstupné do areálu je dobrovolné. Pokud si ale vstupenku zakoupíte a přispějete tak na konání akce, můžete soutěžit o hodnotné ceny.

Takže pokud nemáte plány na víkend, vyrazte v sobotu 18.7. odpoledne do Dolánek u Turnova a užijte si hudební festival naplno.

První ročník se uskutečnil již v roce 1986. Celý hudební festival vznikl z nutnosti vytvořit akci, která nebude podléhat tehdejší cenzuře, akci, kde písničkáři a hudební skupiny mohou zcela svobodně projevovat ve svém hudebním vyjadřování. To se vše povedlo a realizovalo v letech 1986 až 1989. Tyto ročníky se pevně vryly do paměti fandů a návštěvníků folkových nocí.

Po roce 1990 si hudební festival našel své místo v regionu. Vystřídalo se zde nespočet hudebních skupin a písničkářů, různých hudebních žánrů, odfolku, country, blues, po jazz, folk-rock, new age, bluegrass a v neposlední řadě i po kvalitní soubory, které vytvářejí absolutní špičku naší populární scény (Lenka Dusilová, Čechomor, Iva Frühlingová a další). Poslední čtyři ročníky se festival přestěhoval z těsného areálu frýdštejnského koupaliště na statek v Ondříkovicích – Frýdštejně.

V roce 2008 se festival z důvodu lepší dostupnosti přestěhoval do Dolánek u Turnova k historické dominantě tohoto regionu k Dlaskovu statku, který sousedí s areálem Folkové noci.

Napsala Lucie Ilková

Štítky hudební festival, hudební skupina, happening, Český ráj, Turnov, Iva Frühlingová, Lenka Dusilová, Malá Skála, Čechomor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební happening Dolánky navštíví australští Cash Savage And The Last Drinks  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.