Aktuálně

Hlasovat o návrzích v participativním rozpočtu lze v Jablonci do konce měsíce více...

Elitní cyklisté nakonec v Liberci finišovat nebudou. Cíl etapy Czech Tour se přesunul více...

Předstíral ztroskotání v Indickém oceánu. Žena z Liberecka mu poslala milion a půl více...

Fotopoint ve Vesci bude vypadat jako prsten ozdobený kamenem ve tvaru srdce více...

V kampusu liberecké univerzity vyroste naprostý unikát - originální apidomek více...

Liberecký kraj je tři čtvrtě roku bez nových případů afrického moru prasat více...

Restaurant Day láká na vůně a chutě do Zahrady Liberec

Stánky s domácími koláči, veganskými burgery nebo speciálním curry provoní Zahradu Liberec. V neděli 16. srpna proběhne v Liberci už druhý Restaurant Day, který spojuje amatérské i profesionální kuchaře, aby mohli poměřit své síly a představit to nejlepší.

Celosvětový Restaurant Day vznikl před čtyřmi lety ve Finsku. „Hobby kuchařům a fanouškům gastronomie nabízel setkání, na kterém si mohou otevřít svou pop-up restauraci, tedy stánek s jídlem na netradičním místě,“ říká liberecká ambasadorka Kateřina Kloučková. Pro velký úspěch se Restaurant Day rozšířil do dalších zemí, ve kterých se koná ve stejný den čtyřikrát do roka. Předloni se poprvé otevřel Praze a letos i Liberci.

Na květnovém termínu se představilo 9 stánkařů, kteří nabízeli především sladký sortiment. Koláčky od Hairy Bakers nebo domácí limonády se těšily zájmu návštěvníků, kterých dorazilo několik stovek. „V srpnovém termínu bychom nabídku rádi rozšířili o slaná jídla, po kterých byla velká poptávka,“ přibližuje Kloučková. Mezi nejznámější účastníky patřila blogerka Saša z blogu Má to šťávu.

Na neděli 16. srpna se na Zahradu Liberec chystá už přes deset nadšenců do vaření, kteří budou servírovat převážně sezónní pokrmy. Na své si přijdou vegani i fanoušci grilování. Svůj stánek chystá i Kino Káva nebo Šance zvířatům, která výtěžek z prodeje použije na svou činnost. Komu budou chybět suroviny, může si čerstvé bylinky nebo právě utrženou zeleninu zakoupit přímo od Zahrady Liberec.

Brzy po obědovém čase se dostaví liberecký hudebník Ondřej Folx se svojí kytarou a zpříjemní odpolední chvíli na Zahradě.

Přestože nad českem vládnou ruku v ruce sucho s horkem, hrozí riziko bouřek. To však pro Kloučkovou není žádný problém. „Pojedeme za každého počasí. Spíš jsem zvědavá na listopadový a únorový termín, které oba chceme udržet na Zahradách,“ dodává.

Restaurant Day vypukne na Zahradách Liberec v neděli 16. srpna v 11 hodin, končit by měl po snězení všech jídel.

Napsal: Jan Pešek
Foto: Alexandra Plešingerová

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Liberec, jídlo, Finsko, vůně, Praha, Jan Pešek, kuchař, Česko

Komentáře

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.