Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Luxusní svatební šaty? Jen na obrázku

Svatební šaty z e-shopu s nádhernými ilustračními fotografiemi a příznivými cenami by mohly zlákat mnohou nevěstu. Doručené šaty ale mohou být zcela odlišné, než slibovaly fotografie svatebních modelů. Podezřelý e-shop může prozradit například nedokonalá čeština v popiscích a „recenzích“ zákaznic.

„Setkali jsme se s případem spotřebitelky, která si zakoupila svatební šaty na stránkách www.amaidtoshine.com. Stránky vypadají na první pohled důvěryhodně a lze snadno přehlédnout, že se jedná o prodejce z Hong Kongu. Spotřebitelka to zjistila až při proclení zásilky a tím její problémy teprve začaly,“ říká Lukáš Zelený, vedoucí právního oddělení dTestu.

Stránky www.amaidtoshine.com obsahují spoustu fotografií modelek v nádherných svatebních róbách. Popisky i texty jsou v češtině. Pozorným návštěvnicím a návštěvníkům však jistě neunikne, že překlad není příliš zdařilý. Píše se zde například o „můj zpětná vazba“, strojový překladač se postaral i o „recenze“ od jednotlivých zákaznic, kupříkladu: „Byl jsem ohromen kvalitou tohoto šaty. Za cenu, že je to také stojí za nákup. Velikosti běžet o něco menší, než jsem čekal.“ Obchodní podmínky a další důležité informace jsou pak pouze v angličtině.

Když objednané svatební šaty dorazily, vyšlo najevo, že vůbec neodpovídají fotografiím na stránkách prodávajícího. Kromě toho měly i děravou spodničku, což podle vyjádření obchodníka způsobil přepravce. Na reklamaci neodpovídající podoby šatů prodávající spotřebitelce sdělil, že šaty jsou přesně takové jako na fotografii a peníze vracet nehodlá, ani když se mu zboží vrátí zpět.

„Zmíněná spotřebitelka měla štěstí v neštěstí, platila totiž objednávku platební kartou. Ihned po odmítnutí reklamace obchodníkem se obrátila na svou banku a požádala o zpětnou platbu, takzvaný chargeback. Pokud se totiž ukáže, že se spotřebitel nechal napálit podvodnou nabídkou, připíše banka kupujícímu peníze zpět a následně si jejich vymáhání po obchodníkovi zajistí sama,“ vysvětluje Lukáš Zelený a dodává, že při výběru e-shopu je vždy na místě obezřetnost, ať už kupujeme drahé šaty na významný den nebo trička za pár korun.

Tisková zpráva

Štítky svatební šaty, internetový obchod, oblečení, Hongkong, DTest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luxusní svatební šaty? Jen na obrázku  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.