Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jaká je práce řidiče pluhu? Liberečanům se otevřou technické služby

Technické služby otevřou poprvé v historii své brány veřejnosti. Liberečané si tak vyzkouší jaký je výhled ze sněžného pluhu a jak funguje další technika technických služeb. Den otevřených dveří, který se má stát novou tradicí pod Ještědem, se uskuteční v sobotu 3. října od 10:00 do 14:00 hodin.

„Statnější a odvážnější muži si budou moci vyzkoušet mytí komunikace hadicí, k němuž už je potřeba pořádné síly,“ upřesňuje mluvčí Markéta Šádková.

Technické služby města Liberce mají jen pro údržbu silnic 18 speciálních strojů. Společnost se 150 zaměstnanci, z nichž více než 80 procent tvoří muži, se stará o 400 kilometrů silnic, 300 kilometrů chodníků a 180 hektarů zelených ploch.

„Představit chceme i nový zametací vůz Scania se samosběrnou zametací nástavbou, stroj pro pokládku asfaltu, vybavení pro údržbu rychlostních komunikací, nové auto pro zimní údržbu a také speciální svahovou sekačku, bez níž se v horském terénu neobejdeme,“ vypočítává mluvčí.

O kulturní zpestření se postarají děti ze ZUŠ Jabloňová. Zajištěné bude i občerstvení, navíc každý účastník obdrží drobnou pozornost a slosovatelný tiket. „Každou hodinu vylosujeme tři šťastné, kteří mohou vyhrát vyhlídkový let okolo Ještědu,“ prozrazuje Šádková.

Štítky Ještěd, Liberec, pluh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaká je práce řidiče pluhu? Liberečanům se otevřou technické služby  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.