Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Akce S námi jen bezpečně opět v libereckém centru Forum

Tým silniční bezpečnosti společně s Libereckým krajem a dalšími partnery pořádá pro školy i širokou veřejnost další z řady dopravně preventivních aktivit s názvem S námi jen bezpečně. Akce se koná v pátek 22. dubna 2015 od 9 do 17 hodin přímo v libereckém obchodním centru Forum a přilehlých prostorách.

Každý si bude moci osvěžit znalosti, jak se bezpečně pohybovat v silničním provozu jako cyklista či chodec. Bicyklisté si budou moci zopakovat, jak na začátku sezony zkontrolovat stav svého kola, co patří do jeho povinné či doporučené výbavy a jak správně vybrat a používat cyklistickou přilbu. Navíc se dozvědí, jaká pravidla pro používání přileb platí v dalších evropských zemích, rovněž tak nakolik jsou v zahraničí tolerantní k jízdě na kole po požití alkoholu. Chodci si budou moci připomenout, jak se za tmy náležitě zviditelnit pro řidiče motorových vozidel. Zkušení odborníci návštěvníkům akce rovněž poradí, jak vybrat dětskou autosedačku a jak ji správně používat, a to i při jízdě v zahraničí.

Pozvání na akci přijaly i jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému - Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba a Hasičský záchranný sbor. Každý se tak bude moci dozvědět mnoho zajímavostí o jejich činnosti. Přítomní instruktoři Českého červeného kříže navíc vysvětlí a názorně předvedou, jak si počínat v případě, kdy je někdo v našem okolí ohrožen na životě.

Součástí programu bude i „bike trial show“ trojnásobného mistra světa Martina Šimůnka. Ten také bude celou páteční akci moderovat. Na své si přijdou i rodiče a jejich děti. Budou pro ně připraveny zajímavé hry s tématikou bezpečnosti silničního provozu. Soutěžit se bude o doplňky s reflexními prvky

Tisková zpráva | Foto OC Forum

Štítky Liberecký kraj, Policie České republiky, Český červený kříž, Hasičský záchranný sbor, fórum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce S námi jen bezpečně opět v libereckém centru Forum  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.