Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čokoládový Festival míří do libereckého obchodního centra Nisa

Do obchodního centra Nisa Liberec zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 27. do neděle 29. ledna se uskuteční 4. ročník Čokoládového Festivalu s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Čokoládový Festival 2017 v Liberci, pořádaný agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:

  • Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své recepty
  • Prodejní stánky s degustacemi a čokoládovými specialitami
  • Dětské tvořivé dílničky a umělecká vystoupení

Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům.

Whirlpool zóna :

Návštěvníci se mohou těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů Davida Cirkva, který ukáže přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: Veganská čokoláda s hoblinkami a pistáciemi nebo čokoládový „parfait“ s ovocem. Uvidíte kuchaře Jiřího Holuba, který bude prezentovat různé recepty jako je tortilla plněná kuřecím masem s grilovanou zeleninou, čokoládovou omáčku s chilli, nebo chilli con carne s tmavou čokoládou a tortilla chips. Pozvali jsme také kuchaře Jana Petra, který bude prezentovat různé recepty: kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano nebo grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru. Inspirací pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.

Doprovodný program:

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 200 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – Víno z Francie, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Marmeládová zahrada, Sirupárna, Xočo, Šmakujto,  …

Čeká vás široká nabídka delikates a výrobků z čokolády, na které jen tak nezapomenete a které jste možná ještě ani neviděli. Například čokoládové pivo jen tak v nějakém supermarketu asi nekoupíte, o čokoládovém kebabu nebo nářadí z výborné čokolády ani nemluvě.

Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

Tisková zpráva

Štítky čokoláda, Lužická Nisa, obchodní centrum, Liberec, omáčka, recept, Aloys Skoumal, Jan Petr, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čokoládový Festival míří do libereckého obchodního centra Nisa  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.