Aktuálně

Dívenka nastoupila v Jablonci cestou na hudebku do špatného autobusu, pomohli strážníci více...

Čeká nás zatažený víkend s přeháňkami. Teploty půjdou nahoru více...

Policie zná příčinu diskotéky na Bílém Kameni. Šlo o závadu na mrazícím zařízení více...

Asfaltové hřiště na Králově Háji čeká proměna. Nadchnout má děti i jejich dozor více...

Prales na Ještědu se rozroste o 4,5 hektaru. Spolek vyjde výkup na milion více...

Pohotovosti převezmou zdravotní pojišťovny. O všechny v kraji ale nestojí více...

Ochutnejte domácí koláče na farmářských trzích

Poctivé domácí pečivo si můžete dopřát na farmářských trzích před obchodním centrem Forum. Už od minulého týdne se trhů účastní tradiční liberecké pekařství Meduňka, které letos oslavilo třiadvacet let od založení. Ještě v minulém roce přitom rodinné pekařství bojovalo o přežití, když muselo propustit všechny zaměstnance.

„Naším mottem je heslo, že dáváme přednost kvalitě před kvantitou. Tato skutečnost nás také v roce 2012 stála téměř existenci, s rostoucí ekonomickou krizí a nástupem monopolního zastoupení velkých prodejních supermarketů jsme v předchozích letech museli propustit  posledního zaměstnance a doslova bojovat o záchranu naší výroby. Desítky kvalitních výrobků z našeho portfolia výrobků ze dne na den doslova zmizely z naší nabídky,“ vzpomněla majitelka firmy Iveta Vágnerová.

Těžkou situaci ale soukromé pekařství přežilo a teď si pomalu získává příznivce na farmářských trzích. „Hitem letošního léta jsou zejména naše dvojctihodné moravské koláče s náplní z ovoce, konkrétně s borůvkami, s malinami a s meruňkami,“ popsala Iveta Vágnerová a doplnila: „Naprosto originální nabídka  medových perníků a ručně zdobených medových perníků tento sortiment doplňuje a je důkazem toho, že i u nás pod Ještědem dokážeme vyrábět kvalitní medový perník, který v mnohém, nejen precizností zdobení, ale zejména složením, předčí známý perník pardubický.“

Na trzích máte jedinečnou příležitost ochutnat i speciální farmářské koláčky, které jsou už několik let oblíbené i na svatbách. „Zákazníci již také pravidelně ochutnávají škvarkové pagáčky. Kvůli kvalitě si škvarky potřebné k výrobě této slovenské speciality připravujeme sami z kvalitního řemenového sádla výhradně z českého chovu,“ doplnila závěrem majitelka pekařství.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky liberec, pečivo, meduňka, farmářský trh, perník

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.