K létu určitě patří lehkost a svěžest. Proto si doma připravte jemný smetanový dezert - lahodnou panna cottu. Potěšíte nejenom svou rodinu, ale i přátele. A samozřejmě vám opět nabízím i recept s postupem. Vyzkoušejte ho.
Základní recept na tuto výtečnou laskominu, jež může mít bezpočet obměn, prozradil Jiří Mikula, majitel pekárny a cukrárny Mikula z Turnova.
Doba přípravy vám zabere přibližně 20 minut, tak že vás nezdrží až tak dlouho.
Co budete potřebovat:
- 2 lžičky jemně mleté želatiny
- 500 ml smetany ke šlehání (33%)
- 40g cukr krupice
- 1 vanilkový lusk
Postup:
Do misky dejte 2 lžíce vody a vsypte do ní želatinu. Nechte 5 minut odstát, aby želatina stačila absorbovat vodu. Potom jemně smíchejte smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem a postupně zahřívejte na středním plameni. Ze smetany potom vyndejte vanilkový lusk a rozpusťte v ní želatinu. Dejte si při tepelné přípravě pozor na to, aby se vám smetana nevařila, jinak vám v ní neztuhne želatina. Když je směs hotová, naplňte formičky a vložte je asi na 6 hodin do lednice, aby panna cotta hezky ztuhla.
Panna cottu lze připravit v mnoha podobách, např.: s kávovým sirupem nebo ovocem.
Doubrou chuť přeje Drbna.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.