pondělí 18. listopadu 2019 Romana

Panna Cotta. Exotický brouk? Ne! Velká dobrota

K létu určitě patří lehkost a svěžest. Proto si doma připravte jemný smetanový dezert - lahodnou panna cottu. Potěšíte nejenom svou rodinu, ale i přátele. A samozřejmě vám opět nabízím i recept s postupem. Vyzkoušejte ho.

Základní recept na tuto výtečnou laskominu, jež může mít bezpočet obměn, prozradil Jiří Mikula, majitel pekárny a cukrárny Mikula z Turnova.

Doba přípravy vám zabere přibližně 20 minut, tak že vás nezdrží až tak dlouho.

Co budete potřebovat:
- 2 lžičky jemně mleté želatiny
- 500 ml smetany ke šlehání (33%)
- 40g cukr krupice
- 1 vanilkový lusk

Postup:
Do misky dejte 2 lžíce vody a vsypte do ní želatinu. Nechte 5 minut odstát, aby želatina stačila absorbovat vodu. Potom jemně smíchejte smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem a postupně zahřívejte na středním plameni. Ze smetany potom vyndejte vanilkový lusk a rozpusťte v ní želatinu. Dejte si při tepelné přípravě pozor na to, aby se vám smetana nevařila, jinak vám v ní neztuhne želatina. Když je směs hotová, naplňte formičky a vložte je asi na 6 hodin do lednice, aby panna cotta hezky ztuhla.

Panna cottu lze připravit v mnoha podobách, např.: s kávovým sirupem nebo ovocem.

Doubrou chuť přeje Drbna.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.