Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Panna Cotta. Exotický brouk? Ne! Velká dobrota

K létu určitě patří lehkost a svěžest. Proto si doma připravte jemný smetanový dezert - lahodnou panna cottu. Potěšíte nejenom svou rodinu, ale i přátele. A samozřejmě vám opět nabízím i recept s postupem. Vyzkoušejte ho.

Základní recept na tuto výtečnou laskominu, jež může mít bezpočet obměn, prozradil Jiří Mikula, majitel pekárny a cukrárny Mikula z Turnova.

Doba přípravy vám zabere přibližně 20 minut, tak že vás nezdrží až tak dlouho.

Co budete potřebovat:
- 2 lžičky jemně mleté želatiny
- 500 ml smetany ke šlehání (33%)
- 40g cukr krupice
- 1 vanilkový lusk

Postup:
Do misky dejte 2 lžíce vody a vsypte do ní želatinu. Nechte 5 minut odstát, aby želatina stačila absorbovat vodu. Potom jemně smíchejte smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem a postupně zahřívejte na středním plameni. Ze smetany potom vyndejte vanilkový lusk a rozpusťte v ní želatinu. Dejte si při tepelné přípravě pozor na to, aby se vám smetana nevařila, jinak vám v ní neztuhne želatina. Když je směs hotová, naplňte formičky a vložte je asi na 6 hodin do lednice, aby panna cotta hezky ztuhla.

Panna cottu lze připravit v mnoha podobách, např.: s kávovým sirupem nebo ovocem.

Doubrou chuť přeje Drbna.

Štítky želatina, smetana, panna cotta, dezert, cukr, krupice, recept, ovoce, sirup, rodina, Turnov, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Panna Cotta. Exotický brouk? Ne! Velká dobrota  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.