Aktuálně

Tygři v Brně bojovali, na body to ale nestačilo. Kometa vyhrála 3:1 více...

Radost pro řidiče v Liberci – Vítězná ulice je opět průjezdná více...

Zloděje na dně vypuštěné přehrady v Liberci zlákal vůz stavbařů, krádež ale zpackali více...

Obrovský úspěch absolventky liberecké univerzity: získala sklářského Oskara více...

Řidička na přechodu v Jablonci přehlédla chodkyni, těžce ji zranila více...

Tunel se po dlouhé opravě otevírá. Už příští rok ŘSD na průtahu chystá další omezení více...

Během víkendu se budou teploty držet nad nulou. Řidiče potrápí mlha více...

U Panské skály supermarket stavět nelze, ministerstvo potvrdilo zamítnutí výjimky více...

Sladká odměna na konce školního roku: Pařížské řezy

Konec školního roku, děti se domu vrací s vysvědčením, možná se k vám sjede nějaká ta návštěva, tak určitě bude dobré je něčím pohostit. Já pro vás mám skvělý tip na sladký dezert k odpolední kávě – výborné pařížské řezy. Vyzkoušejte je se mnou!

Co budete potřebovat

Na šlehačku:
500 ml smetany ke šlehání (čím více tuku, tím lépe)
2 tyčinky ledové kaštany
Na těsto:
440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
2 – 3 lžíce kakaového prášku
3 vejce
1 prášek do pečiva

Na ozdobu:
Tyčinka Margot

Postup

Den předem si připravíme pařížskou šlehačku, aby nám druhý dne šla dobře vyšlehat. Do hrnce si nalijeme smetanu a zahříváme. Přidáme nalámané ledové kaštany a vaříme ještě asi 1 minutu. Po té odstavíme, necháme vychladnout a nalijeme do šlehací misky. V lednici necháme krém chladit do druhého dne.

Těsto začneme připravovat v míse, kam dáme nejprve vajíčka s cukrem a vyšleháme. Dále přidáme mouku, kakao, olej, mléko a vajíčka. Vše smícháme, až získáme hladké těsto. To následně nalijeme na hlubší plech (cca 4 cm vysoký). Plech nezapomene vymazat nebo vyložit pečícím papírem.  Pečeme asi 20 minut na 180°. Necháme vychladnout.

Mezitím si ušleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky pařížskou šlehačku. Trvá to asi 5 minut. Krém pak rovnoměrně rozetřeme na moučník a posypeme nastrouhanou Margot tyčinkou. Je dobré ji mít také předem v mrazáku, aby se vám lépe strouhala.

Před podáváním nakrájíme na kostky. Dobrou chuť!

Napsala Drbna

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky vejce, šlehačka, školní rok

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.