sobota 31. října 2020 Štěpánka

Sladká odměna na konce školního roku: Pařížské řezy

Konec školního roku, děti se domu vrací s vysvědčením, možná se k vám sjede nějaká ta návštěva, tak určitě bude dobré je něčím pohostit. Já pro vás mám skvělý tip na sladký dezert k odpolední kávě – výborné pařížské řezy. Vyzkoušejte je se mnou!

Co budete potřebovat

Na šlehačku:
500 ml smetany ke šlehání (čím více tuku, tím lépe)
2 tyčinky ledové kaštany
Na těsto:
440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
2 – 3 lžíce kakaového prášku
3 vejce
1 prášek do pečiva

Na ozdobu:
Tyčinka Margot

Postup

Den předem si připravíme pařížskou šlehačku, aby nám druhý dne šla dobře vyšlehat. Do hrnce si nalijeme smetanu a zahříváme. Přidáme nalámané ledové kaštany a vaříme ještě asi 1 minutu. Po té odstavíme, necháme vychladnout a nalijeme do šlehací misky. V lednici necháme krém chladit do druhého dne.

Těsto začneme připravovat v míse, kam dáme nejprve vajíčka s cukrem a vyšleháme. Dále přidáme mouku, kakao, olej, mléko a vajíčka. Vše smícháme, až získáme hladké těsto. To následně nalijeme na hlubší plech (cca 4 cm vysoký). Plech nezapomene vymazat nebo vyložit pečícím papírem.  Pečeme asi 20 minut na 180°. Necháme vychladnout.

Mezitím si ušleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky pařížskou šlehačku. Trvá to asi 5 minut. Krém pak rovnoměrně rozetřeme na moučník a posypeme nastrouhanou Margot tyčinkou. Je dobré ji mít také předem v mrazáku, aby se vám lépe strouhala.

Před podáváním nakrájíme na kostky. Dobrou chuť!

Napsala Drbna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.