pátek 22. listopadu 2019 Cecílie

Touhle sýrovou roládou si ostudu neuděláte

Tentokrát si připravíme jednoduchou sýrovou roládu, kterou vám zaručeně každý pochválí. Recept je přitom úplně jednoduchý a zvládnou ho všichni. Jediným zádrhelem může být sundání rozehřátého plátkového sýra z alobalu. To ale s trochou trpělivosti zvládnete. A do náplně si můžete dát to, co chutná nejvíc vám.

 

 

 

Co budete potřebovat

200g taveňáku (nesmí to být ten tuhý typ, jinak budou v krému hrudky)
1 pomazánkové máslo
1 lžíce majonézy
2 vrchovaté lžíce kysané smetany
1 lžička dijonské hořčice
pažitka
sůl, pepř, koření dle chuti
12 plátků sýra (hlavně ne děrovaný)

Všechny ingredience kromě plátkového sýra smíchejte a vytvořte z nich krémovou hmotu (trochu vám zbyde, takže si můžete udělat i pár jednohubek). Plátkový sýr si vyskládejte na alobal. Plátky se musí překrývat, nejlépe o centimetr. Sýr hoďte do trouby na cca 200 °C. Když už se sýr začíná spojovat v jeden plát, plech vyndejte a nechte sýr trochu vychladnout. Ale ne zase moc, jinak sýr nepůjde od alobalu odtrhnout (buďte trpěliví, je to o nervy).

Když máte sýr oddělený, potřete ho sýrovou směsí, na jedné straně ale nemažte až ke kraji, jinak vám směs při balení vyleze.

A teď už se můžete pustit do rolování. Začněte u kraje se směsí. A rolujte. Roládu poté zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie a nechte v lednici vychladit.

Štítky sýrová, roláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Sice je dávno po Silvestru, ale vyzkouším....:-)

pondělí, 10. února 2014, 08:49

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.