Tentokrát si připravíme jednoduchou sýrovou roládu, kterou vám zaručeně každý pochválí. Recept je přitom úplně jednoduchý a zvládnou ho všichni. Jediným zádrhelem může být sundání rozehřátého plátkového sýra z alobalu. To ale s trochou trpělivosti zvládnete. A do náplně si můžete dát to, co chutná nejvíc vám.
200g taveňáku (nesmí to být ten tuhý typ, jinak budou v krému hrudky)
1 pomazánkové máslo
1 lžíce majonézy
2 vrchovaté lžíce kysané smetany
1 lžička dijonské hořčice
pažitka
sůl, pepř, koření dle chuti
12 plátků sýra (hlavně ne děrovaný)
Všechny ingredience kromě plátkového sýra smíchejte a vytvořte z nich krémovou hmotu (trochu vám zbyde, takže si můžete udělat i pár jednohubek). Plátkový sýr si vyskládejte na alobal. Plátky se musí překrývat, nejlépe o centimetr. Sýr hoďte do trouby na cca 200 °C. Když už se sýr začíná spojovat v jeden plát, plech vyndejte a nechte sýr trochu vychladnout. Ale ne zase moc, jinak sýr nepůjde od alobalu odtrhnout (buďte trpěliví, je to o nervy).
Když máte sýr oddělený, potřete ho sýrovou směsí, na jedné straně ale nemažte až ke kraji, jinak vám směs při balení vyleze.
A teď už se můžete pustit do rolování. Začněte u kraje se směsí. A rolujte. Roládu poté zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie a nechte v lednici vychladit.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.