Jahod se letos urodilo, že po Liberci najdete stánek s čerstvými jahodami na každém rohu. Proč si z nich tedy neudělat dobrý sladký oběd. Já už své mlsné chutě uspokojila a ráda se s vámi podělím o recept.
250 g tvarohu
320 g polohrubé mouky
50 g másla
50 g cukru
1 vejce
V míse si utřeme cukr s máslem. Dále přidáme tvaroh, mouku, vajíčko a špetku soli. Vše dobře zapracujeme, až nám vznikne hezky spojené nelepící těsto.
Dále těsto vyválejte a rozdělte na menší dílky, které naplňte jahodami a dobře zabalte. Mezi tím si dejte vařit vodu, do které následně hotové knedlíky vložte a nechte 10 minut vařit.
Jahodové knedlíky můžete na závěr pro dochucení polít máslem, posypat skořicí či kakaem a nazdobit ještě trochou tvarohu.
Ovoce si můžete v podstatě zvolit dle své chuti jakékoli. Já zvolila jahody z Farmářských trhů u OC Fórum, které byly čerstvě natrhané ve čtyři hodiny ráno, jak mě informovala trhovkyně. A opravdu neměly chybu. Byly jako med a velice chutné. Knedlíků dodaly vynikající chuť.
Příprava vám zabere zhruba 30 minut a z nachystaných surovin budete mít oběd pro dva hladové krky.
Napsala Drbna
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.