Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Měla to být červená, hodnotil faul brankáře Šedy liberecký Matoušek

Slovan tentokrát nedokázal vyzrát na Mladou Boleslav a U Nisy ji podlehl 1:3. U prvního gólu domácích byl Matoušek, který předvedl aktivní výkon a nakonec se objevil i u klíčového momentu druhé půle, kdy ho za vápnem srazil hostující gólman Šeda. Za svůj zákrok ale viděl jen žlutou kartu a hosté pak utkání otočili.

Jak hodnotíte utkání s Boleslaví?
Nepředváděli hru, co jsme chtěli a nebyli jsme tak aktivní, jak jsme chtěli. Sice jsme si v první půli vytvořili nějaké šance, dali jsme z toho gól, ale tím stylem, jakým chceme hrát, tak těch šancí si musíme vytvářet víc a nepouštět soupeře do takových šancí, do kterých jsme je pouštěli. Bohužel jsme z toho dostali ty góly.

Co se stalo s Libercem ve druhé půli, protože první jste odehráli celkem slušně, ale potom to vypadalo, hlavně po tom inkasovanému gólu, že jste vypadli ze hry.
Je to těžké, každý gól ten tým položí, ale to by se stávat nemělo, a naopak by nás to mělo nakopnout. Prostě hra od nás celkově nebyla předvedená, jak jsme chtěli. Do druhého poločasu jsme chtěli jít aktivně, myslím si, že jsme dobře do něj vstoupili, byl tam na mě faul, ale potom se bohužel stane taková chyba, že se Olímu (Olivier Vliegen) nepovede odkopnout balon a je z toho gól z penalty. S tím my nic neuděláme, ale měli bychom se po tom gólu zvednout a chtít vyhrát. A to jsme bohužel neukázali.

Hodně se změnila hra Boleslavi po příchodu Matějovského na hřiště?
Určitě, byl hodně cítit, připravovali jsme se na něj, že bude hrát od začátku, ale nehrál a v té druhé půli to bylo jasně vidět. On má klid na míči a dokáže dát přihrávky, co jiní nedovedou a bylo to celou druhou půli vidět.

Co ten zákrok brankáře Šedy na vás, kdy dostal žlutou kartu?
Nechci nějak hodnotit rozhodčí, ale když takhle brankář vyběhne deset metrů za vápno nebo kolik to bylo. Ještě jsem dřív, píchnu si balon a on mě trefí na koleno, tak si myslím, že to měla být červená karta.

Hodnocení trenérů

Luboš Kozel (Liberec) „Jsem zklamaný, protože jsme ztratili zápas, ve kterém jsme vedli. V první půli to bylo vyrovnané. Boleslav byla chvilkami možná více na míči, ale my jsme byli nebezpeční a podařilo se nám vstřelit branku. I úvod druhé půle byl ještě z naší strany aktivní a dobrý. Byly asi dva zlomové okamžiky v utkání. Prvním byl faul Šedy na Matouška, který byl posouzen jen jako žlutá karta. Do pokutového kopu jsme to ještě měli pod kontrolou, ale pak ta penalta, kterou jsme soupeři darovali, je postavila na koně. Od toho okamžiku byli lepší. My jsme s tím chtěli něco prostřídáním udělat, ale už jsme neměli náboje. Vypili jsme si to až do dna. Ladra to krásně trefil a rozhodl o vítězství Boleslavi."

Pavel Hoftych (Mladá Boleslav) „V prvním poločase to bylo od obou mužstev aktivní. My jsme měli nějaké své šance, ale Vliegen nás vychytal a dostali jsme branku z odraženého míče. V druhém poločase jsme věřili, že i příchodem Máry Matějovského může ta hra ještě více vygradovat pro nás a že jsme schopni zápas otočit. Bylo potřeba změnit statistiku (v zápasech proti Liberci) a jsme rádi, že jsme tu vyhráli. Bylo pro mě až strašidelné, že tu Boleslav tak dlouho nevyhrála, protože obě mužstva jsou každoročně výkonnostně srovnatelná."

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, boleslav, kozel, matoušek, FK Mladá Boleslav, žlutá karta, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Bílí Tygři Liberec, Olivier Vliegen, Luboš Kozel, Pavel Hoftych, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měla to být červená, hodnotil faul brankáře Šedy liberecký Matoušek  |  Rozhovory  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.