Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

HRÁTKY S GEEKEM: Red Dead Redemption 2. Velkolepý návrat na divoký západ

Red Dead Redemption 2 se k nám blíží mílovými kroky, a tak není na škodu si připomenout co o hře zatím víme.

Hra bude předcházet prvnímu dílu, opět se zde setkáme s gangem, který vede Dutch Van der Linde a od kterého se hrdina prvního dílu John Marston trhnul. Ovšem o Johna tentokrát nepůjde, i když se s ním během hry setkáte. Hlavní postavou nyní bude nový člen gangu Arthur Morgan.

Spolu s ním budete objevovat krásy a nástrahy divokého západu. Pokud si navíc ve hře vypnete mapu, NPC vám začnou radit kudy kam a jakou cestou se nejlépe vydat. To však bude vyžadovat dobrou znalost angličtiny, jelikož hra nebude bohužel disponovat českým překladem. Tento mód tedy nebude pro každého.

HRÁTKY S GEEKEM: Recenze na další hry

Hra se také může pochlubit velkou mapou, která by měla být mnohonásobně větší, než tomu bylo třeba u GTA 5. Čekají nás tu rozsáhlé prérie, lesy, bažiny, zasněžené hory, vesničky a města, nebo opuštěné doly. Mapa je navíc rozdělena na teritoria nepřátelských gangů, a tak se můžete setkat s velkou škálou bossů, kteří si ne vždy budou chtít jen povídat. Dle dostupných informací by těchto oblastí mělo být 5.

S tím souvisí i rozmanitá fauna. V lesích na vás čeká vysoká zvěř, kterou lze lovit, ale také i predátoři, kteří budou lovit vás. Bude tu spousta aligátorů (to bude jistě pan prezident rád), hadů (to zas nebudu rád já), medvědů, jelenů, vlků a další podobné havěti. Dohromady tu má být 200 druhů zvířat.

Lovem se ve hře lze vydělávat. Tu prodáte maso, tu kůži. Můžete se ale živit i nepoctivě. Přepadávat nebohé civilisty, banky, dostavníky, vlaky, jak je jen libo. Přeci jen jste členem gangu. V tomto případě, ale musíte počítat s tím, že na vás bude dříve či později vypsaná odměna. Půjdou po vás nejen muži zákona, ale i lovci odměn. Vaše činy navíc budou mít dopad na celý herní svět. NPC si vás budou pamatovat a dle toho se k vám budou i chovat. Můžou vám tak usnadnit nebo naopak znepříjemnit postup hrou. Samozřejmě dávat si pozor na to, co děláte nestačí, musíte si dávat pozor i na pusu. To takhle pomluvíte šerifa v baru a bum! Hned máte na krku oprátku.

U sebe dva druhy zbraní

Když už se rozhodnete jít do přestřelky, musíte také rozvážit, jaký bude váš arzenál. Ten sice bude bohatý, ale u sebe budete moci mít jen dva druhy zbraní. Většinou to bude nějaká větší puška a nějaký ten revolver. Na koni pak můžete vézt více věcí, ale je dobré se vždy před bojem připravit.

HRÁTKY S GEEKEM připravuje HERNÍ SVĚT

Když už jsme zmínili koně, tak u něj ještě zůstaneme. Kůň totiž bude váš nepostradatelný parťák při tomhle epickém putování. Budete si muset získat jeho důvěru a ze začátku nebude tak krotký, jak byste vy chtěli. Bude se například bát střelby, a to jak nepřátelské, tak té vaší. Budete jej muset krmit starat se o něj a budovat si důvěru.

Red Dead Redemption 2 tedy vypadá, že bude právě tou revolucí v otevřených světech, na kterou jsme dlouho čekali. Do vydání, které se datuje na 26.10., nám už moc nezbývá. Takže jestli ještě nemáte předobjednávku, máte poslední možnost to napravit. Nezapomeňte si pak v práci náhlasit dovolenou, protože tohle bude dlouhé. Hlavní příběhová linka by měla zabrat něco okolo 60 hodin. Když k tomu pak přidáme vedlejší úkoly a aktivity, určitě se dostaneme ke stovce.

Divoký západ čeká

Pokud bychom navíc měli brát v potaz spekulace o singleplayerových DLC, budeme mít zábavy až až. Do hry poté přibude i multiplayer pod názvem Red Dead Online. Hraní bude podobné tomu v GTA 5 online a všichni si jej budou moci vyzkoušet ve veřejné beta verzi, která bude dostupná během listopadu. Takže oprašte klobouky a vyčistěte kolty. Divoký západ čeká!

Autoři

Štítky Hrátky s Geekem, Red Dead Redemption, Red Dead Redemption 2, divoký západ, Grand Theft Auto V, John Marston, Arthur Morgan

HRÁTKY S GEEKEM: Red Dead Redemption 2. Velkolepý návrat na divoký západ  |  Život a styl  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.