Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Startuje dvacátý ročník Soutěže Karla Hubáčka určené stavbám a projektům

První listopadový den odstartoval už dvacátý ročník Soutěže Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje 2024. Od nynějška je možné do architektonické soutěže hlásit zajímavé stavby a stavební projekty.

V našem kraji se odjakživa kvalitní architektuře dařilo a ani současná tvorba není v tomto ohledu výjimkou. Výsledky Soutěže Karla Hubáčka to rok od roku potvrzují, ať už to bylo loňské vítězství rekonstrukce Liebiegova paláce v Liberci či předtím knihovny a spolkového centra IGI ve Vratislavicích nad Nisou, popřípadě sídla společnosti Lasvit v Novém Boru. Věřím, že také tentokrát si odnese první cenu neméně zajímavá stavba,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Stavitelé, investoři, architekti ale také studenti mohou své realizace a projekty přihlašovat do 25. února příštího roku. Od 14. března odstartuje také hlasování veřejnosti na webu soutěže www.stavbaroku.lk, kde vybere nej stavbu laická veřejnost.

Výročí dvaceti let bude doprovázet řada doprovodných akcí. V sobotu 17. února 2024 se uskuteční stavařský ples, jehož návštěvníci si připomenou to nejzajímavější, co uplynulé ročníky přinesly. O průřez stavebního dění v kraji, které soutěž prezentuje, nepřijde ani veřejnost.

Se členy přípravného výboru, kteří zastupují vyhlašovatele soutěže z řad odborných organizací i měst, připravujeme rozšíření webové stránky soutěže. Každý se tak bude moci seznámit s významnými architektonickými a stavebními počiny,“ vysvětlil radní Jiří Ulvr (Starostové pro LK). „Budeme se snažit také dodat současný pohled na stavby a upozornit na stavby výjimečné, ale třeba i ty, které čas prověřil a ony neuspěly.“

Závěrečný galavečer s vyhlášením výsledků se koná 14. května příštího roku. Vítěz ročníku 2024 se bude tradičně moci přihlásit do celostátního ročníku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Soutěž Karla Hubáčka, Stavba roku Libereckého kraje, architektura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"V našem kraji se odjakživa kvalitní architektuře dařilo.." Dej si přes hubu, ty idiote i s celým kvalitně drahým důchoďákem doma. A spolu s analfabetem Janďourkem si laskavě táhněte za Metrostavem do prdele, šmejdi.

Čtvrtek, 2. listopadu 2023, 18:04Odpovědět

Jan Strapina

SElf promotion čili propagace spřátelených firmiček mistních mafianů,kteří pak budou vesele nasávat veřejné penízky při zakázkách!

Čtvrtek, 2. listopadu 2023, 01:57Odpovědět

Startuje dvacátý ročník Soutěže Karla Hubáčka určené stavbám a projektům  |  Život a styl  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.