Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vláda nebude žádat o prodloužení nouzového stavu. Skončí zákaz cestování mezi okresy

Vláda už nebude znovu žádat o prodloužení nouzového stavu. Serveru tn.cz to dnes potvrdil premiér Andrej Babiš. Od 12. dubna tak skončí zákaz cestování mezi okresy i zákaz nočního vycházení. Nouzový stav platí v Česku kvůli epidemii nového koronaviru nepřetržitě od loňského 5. října a byl několikrát prodloužen.

„Faktem je, že nouzový stav končí, prodlužovat ho nebudeme, pojedeme podle pandemického zákona," řekl premiér Andrej Babiš serveru tn.cz. Na dotaz, zda to znamená, že od 12. dubna skončí například omezení cestování mezi okresy nebo zákaz nočního vycházení odpověděl, že je tomu přesně tak.

Na nouzový stav se váže většina vládních protikoronavirových restrikcí. Zcela závislé je na něm omezení volného pohybu lidí.

Menšinová vláda ANO a ČSSD chtěla ještě koncem března ponechat stav nouze do 27. dubna. Poslanci jí ale umožnili jeho prodloužení jen do 11. dubna. Minulý týden navíc Sněmovna na návrh Pirátů a koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 vyzvala vládu, aby opatření omezující pohyb obyvatel v rámci okresů i kontroly občanů na hranici okresů ukončila už v úterý 6. dubna.

Cestování mimo okres bydliště je v Česku kvůli epidemii výrazně omezené od začátku března. Výjimku mají lidé cestující do práce, na úřad nebo k lékaři. Zakázané je také vycházení mezi 21:00 a 05:00.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Andreje Babiše

Štítky nouzový stav, koronavirus, Andrej Babiš, cestování, Česko, ANO 2011, ČSSD, Poslanecká sněmovna ČR, ODS, pandemický zákon, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda nebude žádat o prodloužení nouzového stavu. Skončí zákaz cestování mezi okresy  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.