Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté naháněli kradené Audi, zloděje dopadli. Dva muži zákona skončili v nemocnici

Dva nabourané policejní vozy, dva zranění policisté a dvě zadržená auta ukradená dnes ráno v Německu. Policisté z Liberecka a Jablonecka ve střědu hned ve dvou případech nedali šanci zlodějům aut, kteří řádili za hranicemi. První kradené auto dopadli po desetikilometrové honičce v Tanvaldu, druhé v Novém Městě pod Smrkem.

Hodně krušné chvilky si zažili dnes dopoledne policisté z Jablonecka. V rámci velikonoční dopravní akce si vytipovali Audi s německou poznávací značkou projíždějící Loužnicí. Jeho řidič nejprve naznačil, že na pokyn policisty zastavuje, těsně před ním ale sešlápl plyn a zrychlil. Policista na poslední chvíli stihl uskočit.

Řidič auta, které bylo ukradeno dnes ráno v Německu, se nehodlal policistům vzdát a až stopadesátikilometrovou rychlostí ujížděl směrem na Velké Hamry a Tanvald. „Dopravní policisté jej po celou dobu pronásledovali a zapojila se i další hlídka, z obvodního oddělení Tanvald.  Ta se ujíždějícího řidiče snažila zastavit zátarasem, který vytvořili z policejního vozidla,“ podotkla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Ale ani na to řidič nereagoval, do Octavie naboural a ujížděl dál. Přitom zranil policistu, který poté, co postavil auto jako překážku na silnici, na poslední chvíli uskakoval. „Nyní je na ošetření v nemocnici,“ doplnila mluvčí policie.

V pronásledování tak pokračovali už jen dopravní policisté, kteří řidiče původně stavěli. „Těm se ho podařilo zadržet na kruhovém objezdu v Tanvaldu, kde mu nadjeli a znemožnili další jízdu. Přitom řidič Audi služební vůz naboural a v něm se zranil jeden z policistů,“ dodala Suchánková. Ujíždějící řidič je na lékařském ošetření a následně si jej převezmou kriminalisté z Jablonce nad Nisou.

Druhé kradené auto zadrželi policisté dnes po poledni v Novém Městě pod Smrkem. I tato Audi byla dnes ráno ukradena v Německu. „Podle zatím předběžně zjištěných poznatků spolu oba případy souvisí,“ uzavřela mluvčí.

Foto Lenka Galajdová

Štítky Audi, Tanvald, Německo, okres Jablonec nad Nisou, Nové Město pod Smrkem, Liberecký kraj, Velké Hamry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté naháněli kradené Audi, zloděje dopadli. Dva muži zákona skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.