Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nezvládla koloběžku a vyjela mimo cestu. Policistům nadýchala přes 2,3 promile alkoholu

Jednačtyřicetiletá žena se v pátek vydala na výlet na koloběžce. Jenže při návratu v podvečer nedaleko Bílého Potoka koloběžku nezvládla a vyjela mimo cestu. Kromě odřenin vyvázla bez horších zranění, jen koloběžka má rozbitý zvonek. K nehodě ale přesto vyjeli policisté a ti zjistili, že paní byla pod vlivem alkoholu.

„K dopravní nehodě přivolaní policisté provedli okamžitě po příjezdu na místo u řidičky orientační dechovou zkoušku. Přístroj vykázal pozitivní hodnoty. Žena nadýchala přes 2,3 promile alkoholu,“ řekl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Jak už to tak bývá, ženě se při nehodě nic hrozného nestalo, škoda je 200 korun za rozbitý zvonek. Horší už to bude s následky jízdy pod vlivem alkoholu, ženě hrozí až padesátitisícová pokuta.

„I přes to, že se může zdát, že řidiči koloběžek nejsou běžnými účastníky silničního provozu, jakmile jsou na pozemní komunikace a řídí i tyto „stroje“, stávají se řidiči, na které se vztahuje zákon o provozu na pozemních komunikacích. Koloběžkáři tedy musí v silničním provozu dodržovat stejná pravidla jako například cyklisté,“ vysvětlil mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky Bílý Potok, nehoda, Policie, koloběžka, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezvládla koloběžku a vyjela mimo cestu. Policistům nadýchala přes 2,3 promile alkoholu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.