Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podvodník obelhal seniorku z Liberce. Okradl ji o peníze a šperky v hodnotě 40 tisíc korun

Vratislavičtí policisté řeší další případ, kdy se stal obětí promyšleného podvodu senior. Tentokrát o své úspory a dokonce i cenné šperky přišla pětaosmdesátiletá žena, kterou okradl neznámý podvodník o hotovost a věci v celkové hodnotě 60 tisíc korun. Podobných případů přibývá a policie proto nabádá k obezřetnosti především seniory, kteří často doplácí na svou důvěřivost.

„Od počátku letošního roku máme evidováno v Libereckém kraji 15 případů podvodů páchaných na seniorech. Nejvíce případů se týká podvodů, kdy pachatelé používají legendu „vnuk, blízký příbuzný a podobně.“ V ostatních případech se jedná zpravidla o nabídku různých služeb - plyn, energie, odpočty vody a nebo také žádost o půjčku,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.  

K zatím poslednímu případu, o kterém policisté ví, došlo tento týden v ulici Franklinova, kdy telefonicky kontaktoval starší ženu neznámý muž. „Ve sluchátku se ozval mužský hlas, který se ji představil stejným jménem jako manžel její vnučky. Muž použil legendu, že se nachází u právníka a potřeboval by půjčit nějaké peníze na zaplacení exekuce,“ dodala Šrýtrová.

Žena neměla důvod muži nevěřit a tak to vyzvala, aby si pro peníze dojel. Poté muž volal ještě několikrát a sdělil ženě, ať připraví peníze a také nějaké šperky, pro případ, že by to nestačilo. „Ženě také sdělil, že nemůže přijet osobně, ale pošle pro peníze svého kamaráda. Zavolá ji, až bude kamarád u domu, kde žena bydlí,“ doplnila mluvčí.

Když se objevil údajný kamarád u vchodových dveří, žena mu předala 20 tisíc korun a zlaté šperky v hodnotě 40 tisíc korun.

Až později se seniorka dozvěděla, že naletěla neznámému podvodníkovi. „Policisté již ve věci zahájili šetření k přečinu podvod a ve spolupráci s kriminalisty po pachateli, či pachatelích intenzivně pátrají. V případě, že budou úspěšní, hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto pixabay.com

Štítky Liberec, policie, podvod, senior, šperky, peníze, Franklinova ulice, šperk, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník obelhal seniorku z Liberce. Okradl ji o peníze a šperky v hodnotě 40 tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.