Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pes blokoval dálnici. Urazil po ní tři kilometry, chytil se na klobásku z benzínky

Pondělní ranní provoz na D10 u Příšovic hodně zkomplikoval zaběhlý bernský salašnický pes. Ten se asi v půl šesté kdovíjak dostal na vozovku ve směru z Prahy a nemohl se dostat ven. Policie díky němu blokovala provoz než ho po třech kilometrech dostala na benzínku.

První na místo dorazili policisté z Mnichova Hradiště, kteří psovi dělali doprovod se zapnutými majáky. Hned po nich se na přibližně 66,5 kilometr dostali policisté turnovští. Jenže jak dostat psa ven?

„Policisté ze středočeského kraje se ho snažili bezpečně nahnat do vhodného místa, kde by bylo možné ho odchytit. Vystresovaný pes před nimi kličkoval a dělal vše proto, aby jim jejich úkol ztížil,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Turnovská hlídka se tak k psovi začala přibližovat z opačného směru. „Nakonec se jim ho podařilo vehnat do prostoru benzinové čerpací stanice Shell, kde se pes usadil v křoví,“ dodala mluvčí.

Tam se velký pes usadil v křoví a nechtěl ho opustit. Pomohli až klobásky z benzínky, které obsluha věnovala zástupkyni obce Příšovice, která už také dorazila na místo.

„Potom, co z rukou ženy přijal celkem tři klobásy a jeden párek, se změnil v hotového beránka, dovolil jí dokonce, aby mu nasadila obojek s vodítkem a poslušně ji následoval,“ popsala Baláková.

Policisté poté zjistili, že pes patří majitelce ze Svijan, která si ho už převzala. Jenže tím celý případ nekončí. „Policisté nyní zjišťují, za jakých okolností se pes zaběhl a jakou měrou je majitelka za ohrožení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na frekventované dálnici zodpovědná,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, dálnice, pes, Příšovice, Praha, Středočeský kraj, Mnichovo Hradiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes blokoval dálnici. Urazil po ní tři kilometry, chytil se na klobásku z benzínky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.