Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie pátrá od pondělní noci po ztracené houbařce

Policie na Semilsku pátrá v okolí podkrkonošské obce Poniklá po třiapadesátileté ženě. V pondělí odpoledne se sama vydala do lesa na houby a dosud se nevrátila.

Pohřešování Jany Včelišové oznámil její přítel v pondělí před 23:00. "O tom, že šla na houby, se dozvěděl z jejího vzkazu ve schránce, který si přečetl kolem 16:00," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Muž se ženu vydal hledat do lesa nejprve sám kolem 20:00. "Když prošel všechna její oblíbená místa a nenašel ji, vytočil tísňovou linku," řekla policistka.

Policie ještě v noci začala prohledávat členitý terén. "Pátrací akce pokračuje i dnes, kdy se skupina rozšířila o příslušníky Hasičského záchranného sboru. Do akce jsou stejně jako včera zapojeni také psovodi se služebními psy," uvedla mluvčí policie.

Pohřešovaná žena je silnější postavy a má hnědé, mírně prošedivělé vlasy dlouhé na ramena. Z domova nejspíš odešla v černém tričku s nápisem JACK DANIELS, kalhotách nebo teplácích a na nohou by měla mít černé sportovní boty. Policie žádá všechny, kteří ženu od pondělního odpoledne viděli, aby se jim ozvali. Volat lze na bezplatnou linku 158 nebo zajít na služebnu policie.

Pohřešovaná žena u sebe nemá mobilní telefon. "V této souvislosti upozorňujeme nejen houbaře, ale všechny další návštěvníky lesa, aby měli vždy při ruce u sebe mobilní telefon s dobře nabitou baterií. Dá jim to možnost přivolat si pomoc, budou-li ji potřebovat," dodala Baláková. Podle telefonu může také policie zjistit přibližnou polohu pohřešované osoby.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Poniklá, pátrání, policie, Jana Včelišová, les, okres Semily, Hasičský záchranný sbor, Jack Daniels, houby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá od pondělní noci po ztracené houbařce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.