Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zaměstnanec plynárny? Ne, podvodník připravil seniora o veškeré úspory

Devadesát tisíc korun ukradl podvodník osmdesátiletému muži z Liberce. Využil otřepané historky o porovnání cen plynu, přesto uspěl. Policie má alespoň celkem slušný popis pachatele. Zároveň opět důrazně varuje všechny, aby si domů nepouštěli cizí lidi.

K tomuto případu došlo 30. srpna. Podvodník sice ukázal muži občanku, není ale jisté, že byla jeho. Pak ho poprosil, aby mu donesl vyúčtování plynu.

„Pro tento doklad si majitel bytu došel do vedlejší místnosti, kde měl doklady uložené v papírové krabici od bot. Bohužel mezi různými doklady měl senior uložené v obálce i své úspory. Tuto skutečnost si starší muž ihned neuvědomil a celou krabici takzvaně naservíroval před neznámou návštěvu,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Pak už to bylo jednoduché. Majitel bytu totiž nechal muže, aby se v krabici s penězi přehraboval. Ten ho pak poprosil o nabíječku na tablet. A když pro ni odešel, peníze si vzal. Pak domácímu řekl, že nabíječka nepasuje a že si skočí domů pro svou, už se ale nevrátil.

Po podvodníkovi teď pátrají policisté. „V souvislosti s tímto skutkem pátráme po muži ve věku 25 - 27 let, bílé pleti, štíhlé postavy, výšky okolo 170 cm. Oblečen byl do zelené bundy - kabátu na knoflíky, zelených zřejmě khaki kalhot. Na nohou měl zvláštní obuv - kanady či jako boty do pouště, barvy žlutozelené. Na hlavě měl zvláštní čepici jakoby tzv. "kulich" s pletenými provázky od uší, s růžky na vrchu čepice, v barvě pískové. Přes rameno měl pletenou různobarevnou tašku s jedním uchem. Hovořil plynule česky,“ popsala mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky policie, podvodník, plynárna, senior, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanec plynárny? Ne, podvodník připravil seniora o veškeré úspory  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.