Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Dvě mouchy jednou ranou. Hlídce vjel při zásahu na benzínce opilec přímo do náruče

Policie odhalila přestupek, který nečekala. Přijela na benzinovou pumpu, aby vyšetřila spor. Odhalila přitom řidiče, kterému v krvi kolovaly dvě promile.

Okolo nedělní půlnoci přijeli policisté vyřešit drobný spor k benzinové čerpací stanici v centru Liberce. Při vyšetřování spatřili osobní vozidlo, které k prostoru stanice přijíždělo nezvyklým způsobem. „Několikateré probliknutí potkávacích světel, popojíždění a zastavování, dávalo tušit, že za volantem není vše v úplném pořádku, a že řidič může být zdravotně indisponován,“ uvedl tiskový mluvčí policie Vojtěch Robovský. Instinkt policistům dobře poradil. Nejednalo se však o nemocného, ale o opilého řidiče.

Policejní hlídka vyzvala řidiče k předložení dokladů a pak ho nechala dýchnout. A zkouška byla pozitivní. Řidič nadýchal téměř dvě promile.

Devětadvacetiletého cizince policejní hlídka zadržela a převezla do policejní cely. Následující den, po vystřízlivění, bylo muži oznámeno, že je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ zakončil mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Policie, alkohol, hlídka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě mouchy jednou ranou. Hlídce vjel při zásahu na benzínce opilec přímo do náruče  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.