Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Recidivista ukradl v čekárně boty pacienta. Byly mu velké, skončily v kontejneru

Hodně případů krádeží a vloupání má na svědomí třiatřicetiletý muž z Liberce. Jeden z jeho posledních kousků se ale jen tak nevidí. Jedenáctého října šel kolem ordinace lékaře v centru města, vešel do ní a ukradl sportovní boty, které měl před ordinací pacient.

Že půjde domů bez bot? Nezájem. Jenže tenhle zloděj si boty za víc než tisícovku nedaleko vyzkoušel a byly mu o tři čísla větší. A tak putovaly do kontejneru.

Za poslední dobu ale má recidivista na kontě ještě několik dalších vloupání. K jeho usvědčení pak většinou posloužily kamerové záznamy.

Vykradl tak třeba kancelář nedaleko libereckého nádraží, kde ukradl dva počítače. „Firmě způsobil škodu přesahující čtyřicet tisíc korun,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jindy se zase vloupal na stavbu dopravní infrastruktury, kde ze stavební buňky ukradl dvě pily za šedesát tisíc.

Největší škodu ale způsobil ve skladu jedné z firem v centru města. „Z ranní procházky městem, po důkladném prohledání skladu, si recidivista odnesl stavební elektronářadí v hodnotě přes tři sta tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Všechny ukradené věci pak prodal za zlomek jejich ceny.

Recidivista se ke všem zmíněným případům přiznal. „Kriminalisté muži z Liberce sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let," uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Policie, recidivista, krádež, obuv, Liberec, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista ukradl v čekárně boty pacienta. Byly mu velké, skončily v kontejneru  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.