Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Silně opilý řidič kamionu zablokoval na celou noc Paceřák. Těžkým kolosem naboural do svodidel

Hned několik čtenářů Liberecké Drbny informovalo během pondělního večera redakci o nehodě kamionu v klesání Paceřického kopce. V ten moment ještě nebylo jasné, jak k nehodě došlo. Až během večera vyšlo najevo, že řidič usedl za volant těžkého kolosu silně opilý a navíc na namrzlé a zasněžené silnici nepřizpůsobil rychlost stavu silnice.

„Řidič dostal smyk a následně vjel vlevo, kde přední částí vozidla narazil do středových svodidel. V důsledku střetu se tahač částečně přetočil do protisměru a došlo k vysypání nákladu na vozovku,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Lehce zraněného cizince, který kamion řídil, převezla do nemocnice záchranná služba. Ještě před tím mu dali policisté dýchnout, čímž ho usvědčili z toho, že usedl za volant pod vlivem alkoholu. „Udivující však byla naměřená hodnota, která přesáhla 2,5 promile. Ani opakovaná zkouška nedopadla lépe,“ dodala mluvčí policie.

Zástupce firmy, které kamion patří, na místě vyčíslil škodu na 1,7 milionu korun. „Komunikace ve směru na Turnov byla v úseku Paceřického kopce celou noc neprůjezdná, pro řidiče byla objízdná trasa po přilehlé komunikaci. V ranních hodinách dnešního dne došlo k přeložení nákladu z havarovaného kamionu a vyprošťování jízdní soupravy,“ uzavřela mluvčí.

Nehodou se teď zabývají liberečtí dopravní policisté. Opilému řidiči hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až tři roky za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky Turnov, Liberec Paceřický kopec, Paceřák, kamion, alkohol, nehoda, Vladimíra Šrýtrová, Policie ČR, Drbna.cz, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič kamionu zablokoval na celou noc Paceřák. Těžkým kolosem naboural do svodidel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.