Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na samoobslužné pokladně markovali levnější víno, v taškách měli drahé lahve

Téměř čtyři desítky lahví drahých vín pronesli muž a žena během dvou měsíců přes samoobslužné pokladny prodejny v centru města. Ti přišli na zlepšovák, když na samoobslužné pokladně namarkovali levnější druh vína, v taškách přitom pronesli mnohem dražší lahve. Rozdíl na jedné lahvi dělal i pět set korun.

Čtyřiačtyřicetiletý muž a jeho o dva roky mladší partnerka takto během dvou měsíců v šestnácti případech pronesli čtyřicet lahví. Celková rozdílná hodnota pak byla devatenáct tisíc korun.

„Jakmile pracovníci prodejny zjistili, že jim na pultech přebývá levnější alkohol, který zde již dávno být neměl a naopak jim chybí dražší zboží, které pokladnami vůbec neprošlo, požádali o pomoc policisty,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Nashromážděné důkazy pak vyšetřující muže zákona zavedly na stopu muže ze Semilska a jeho partnerky z Liberecka. „Netrvalo dlouho a pracovníci ostrahy prodejny již bedlivě sledovali, kdo že to za krádežemi je. Jakmile se pár v prodejně objevil, zaměstnanci byli ve střehu,“ doplnil mluvčí.

Hned za pokladnami je pak zadrželi a přivolali policii. Hlídka je převezla na služebnu. „Policejní komisař velmi záhy sdělil oběma obvinění z přečinu podvodu, za což jim v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky víno, pokladny, zloději, podvod, Liberec, okres Semily, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na samoobslužné pokladně markovali levnější víno, v taškách měli drahé lahve  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.