Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Opilý řidič uprostřed noci naboural auto i sloup. O dvě hodiny ho policisté zastavili znovu

Rovnou dvakrát během jediné noci měli liberečtí policisté co do činění s devětačtyřicetiletým řidičem. Ten nejprve asi ve dvě ráno při parkování naboural auto a poškodil lampu a o dvě hodiny později si to s autem šněroval ulicemi města.

Všechno začalo tím, že se snažil zaparkovat před kavárnou Pošta. „Při couvání na vyznačené místo neodhadl vzdálenost od dalšího zaparkovaného vozu a narazil do jeho přední části. O chvíli později při opakovaném úkonu najel na chodník narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

To ale muži nijak nevadilo a normálně odešel do blízkého baru. Jenže celou jeho akci zaznamenaly kamery a řidiče v baru během chvíle vypátrala policejní hlídka.

„Na výzvy k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla muž reagoval tak, že ani řidičské oprávnění, ani osvědčení o registraci vozidla, ba ani doklad sjednaném zákonném pojištění vozu nepředložil. Tak tedy následovala orientační dechová zkouška. Přístroj vykázal opakovanými měřeními hodnoty přes 1,6 promile,“ dodal mluvčí.

Tím to ale neskončilo, o dvě hodiny později si hlídka všimla auta, které se sotva udrželo na silnici. Za volantem seděl stejný řidič. „Tentokráte na výzvu k předložení dokladů potřebných pro řízení vozidel reagoval tak, jak mu ukládají zákonné povinnosti. Doklady policistům předložil. Problém však opět nastal při orientační dechové zkoušce, kdy analyzátor vykázal opět pozitivní hodnoty. Na displeji se opakovaně zobrazily hodnoty téměř 1,5 promile,“ popsal Robovský.

Zadržený řidič tak ve společnosti mužů zákona putoval na nejbližší policejní služebnu, kde mu byl nejen zadržen řidičský průkaz, ale putoval pod neodkladných úkonech do policejní cely.

„Ve zkráceném přípravném trestním řízení mu policisté následně sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, alkohol, hlídka, řidič, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič uprostřed noci naboural auto i sloup. O dvě hodiny ho policisté zastavili znovu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.