Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dívka se nevrátila do ústavu. Místo toho se s přítelkyní pokusily vykrást byt

Policisté dopadli dvojici, která má zřejmě na svědomí zřejmě hned několik krádeží, vloupání, či pokusů o vloupání. Jde o sedmnáctiletou dívku, která na začátku března měla odjet od rodiny zpět do výchovného ústavu. Místo toho ale odjela ke své starší přítelkyni.

Policisté sedmnáctiletou dívku hledali od 4. března. Jejich pátrání se nakonec spojilo s dalším případem pokusu vloupání do bytu v pečovatelském domě v Dětřichově.

„V průběhu vyšetřování muži zákona zjistili, že se na místě trestného činu měly v inkriminovanou dobu pohybovat dvě dívky,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský. To bylo 21. března, o den později se ale v Dětřichově dvojice pohybovala znovu.

„Policisté bezprostředně poté vyrazili na místo, kde po několika okamžicích slečnu a mladou ženu skutečně nalezli,“ dodal mluvčí.

Podle něj pak u starší z žen našli věci pocházející z trestné činnosti. „Konkrétně se jednalo o drobnosti z krádeže, ke které došlo ve Frýdlantu, ale také o osobní doklady a platební prostředky z krádeže, kterou policisté evidovali v Liberci,“ řekl Robovský.

Policisté, ve zkráceném přípravném trestním řízení, sdělili starší ženě podezření ze spáchání hned několika přečinů, a to krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody, za což jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. převyšující 12tisíc korun.

Dívku pak policisté předali do péče pracovníků výchovného ústavu.

Autoři | Foto

Štítky vloupání, krádež, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívka se nevrátila do ústavu. Místo toho se s přítelkyní pokusily vykrást byt  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.