Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

VIDEO: Honička přes Albrechťák skončila v polích. Řidič se před policisty schoval v křoví

Od Frýdlantu přes Albrechtický kopec až do Mníšku pronásledovali policisté na konci března agresivního řidiče. Ten se nakonec hlídce snažil zmizet po polní cestě a nakonec i v poli, ale policisté ho z dohledu neztratili. Řidič nakonec z auta utekl, schoval se v křoví a odmítal vylézt.

Všechno začalo oznámením fyzického napadení na policii před osmou hodinou večer. „Agresivním chováním, slovními výpady a posléze i fyzickým napadením se dožadoval po své sedmadvacetileté družce vydání klíčů od vozidla. Neustálému tlaku, napadání a urážkám žena po chvilce podlehla a její „neurotický“ druh se klíčků zmocnil. Okamžitě poté nasedl do osobního automobilu a z místa konfliktu odjel ve směru na Liberec,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policisté se na místo ihned vydali a auto i s mužem potkali a vydali se za ním. Jenže řidič začal ujíždět. „Signály k zastavení nerespektoval, sešlápl plynový pedál a pokračoval dále ve směru na Liberec. Svou bezohlednou a agresivní jízdou nejen, že ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, vjížděl do protisměru, ale ohrozil i chodce přecházejícího po vyznačeném přechodu,“ dodal mluvčí.

V Mníšku náhle odbočil na Oldřichov a vjel na polní cestu. „Obtížným, zmáčeným a rozbahněným terénem uháněl nerespektujíc výzev pronásledujících policistů a odmítajíc zastavit. Po několika minutách, zřejmě vědom si toho, že svým pronásledovatelům není schopen uniknout, rozhodl se vjet zpět do obce. Ani to mu nevyšlo. Policisty měl stále v zádech,“ řekl Robovský.

Honička trvala dalších deset kilometrů, až pak muž zastavil u jednoho z domů v Mníšku a utíkal. „Policisté proto využili zákonných prostředků a varovným výstřelem dali jasně najevo, že agresorův úprk před zákonem, nemá smysl. Ani přesto, však nehodlal zastavit,“ pokračoval mluvčí.

Až po další chvíli se schoval do křoví. Jenže ho tam hlídka našla. „Opětovnou ignorací pokynů policejní hlídky odmítal křoví opustit. Muži zákona proto použili donucovací prostředky a šestatřicetiletého muže ze spárů větví vyprostili,“ dodal.

Muž pak odmítl dechovou zkoušku i odběr krve a navíc vůbec nemá řidičák. „Policejní komisař zároveň vydal podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Následujícího dne pak policisté z obvodního oddělení v místě mužova současného bydliště rozhodli o jeho vykázání ze společné domácnosti,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky honička, policie, Frýdlant, Mníšek, Mníšek nad Hnilcom, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Honička přes Albrechťák skončila v polích. Řidič se před policisty schoval v křoví  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.