Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Dva podvodníci radili, jak ušetřit na energiích. Ze seniorského páru vytahali 156 tisíc korun

Liberečtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin podvodu se dvěma muži, kteří od staršího páru během asi dvou měsíců vylákali 156 tisíc korun. Vydávali se za pracovníky společnosti která nabízí zprostředkování možnosti, jak ušetřit na dodávkách elektrické energie nebo zemního plynu.

„S nabídkou výhodnějších cen, vytvářených na základě výběrových řízení nebo aukcí, pořádaných právě jejich společností na trhu s komoditami, nabízejí nejen seniorům snížení nákladů za energie,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Oba muži nejprve pro takovou společnost opravdu pracovali, ale problém nastal ve chvíli, kdy z ní odešli. Seniorům sdělili, že původní smlouvy jsou neplatné a musí tedy být vyhotoveny smlouvy nové.

„Jen v období od poloviny srpna roku 2017 do poloviny října roku 2017, vylákali od seniorského páru téměř 156 tisíc korun. Poplatky zdůvodňovali sankcemi za zrušení smluv s původními dodavateli energií, správními poplatky za uzavření smluv nových, či poplatky jako formy záloh,“ pokračoval mluvčí, podle kterého ale takoví lidé nemají právo požadovat hotovost.

Na celý podvod se přišlo vlastně náhodou. „Jeden z rodinných příslušníků zaslechl telefonický hovor mužů se svou babičkou a okamžitě pojal podezření, že je něco v nepořádku. Obrátil se proto na muže zákona, kteří případ začali okamžitě vyšetřovat,“ dodal Robovský.

Oběma podvodníkům tak nyní hrozí až pět let vězení.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, podvod, senioři, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva podvodníci radili, jak ušetřit na energiích. Ze seniorského páru vytahali 156 tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.