Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V bytě začala hořet fritéza. Majitel se při hašení popálil

Hlášení o valícím se kouři z druhého patra panelového domu v jablonecké ulici Na Vršku v úterý v 18:02. Na místě zasahovali dvě jednotky hasičů. A co se stalo? V kuchyni začala hořet fritéza. Rozšiřující se oheň duchapřítomně uhasil majitel bytu, který si při tom popálil ruce.

„Požár poškodil část kuchyňské linky a zplodiny hoření i velkou část kuchyně,“ řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Ta chválila reakci majitele bytu, který fritézu přikryl mokrým ručníkem. I když se sám popálil, zabránil většímu neštěstí. „Muž byl s popáleninami horních končetin převezen záchranáři do nemocnice k dalšímu ošetření,“ dodala mluvčí.

Hasiči poté zkontrolovali dvanáctipatrový panelový dům pomocí termokamery, aby vyloučili případná skrytá ohniska v rozvodném potrubí.

Pokud se vznítí potraviny na plotně, nikdy je nehaste vodou. „Může dojít k reakci, která bývá někdy nazývána jako tukový výbuch, a člověk se ošklivě popálí. Použijte velkou pokličku, plech na pečení, mokrý hadr či utěrku. Ty zamezí přísunu kyslíku a oheň uhasne,“ radí Bílková.

Podle ní je výborným pomocníkem při těchto bytových požárech univerzální hasicí přístroj ve spreji, kterým lze požár zlikvidovat dřív, než se rozšíří.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Jablonec, kuchyň, hasiči, HZS LK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bytě začala hořet fritéza. Majitel se při hašení popálil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.