Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Policie navrhla obžalovat soudkyni z Jablonce. Měla vyzradit informace ze spisu své dceři

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) ukončili vyšetřování kauzy jablonecké soudkyně Lucie Treglerové a navrhli státnímu zástupci podat obžalobu kvůli zneužití pravomoci úřední osoby.

„Tohoto trestného činu se podle závěrů kriminalistů NCOZ dopustila tím, že při výkonu pravomoci soudce okresního soudu měla neoprávněně vyzradit informace ze spisového materiálu, kterými při výkonu své funkce disponovala,“ informoval mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Treglerová podle policie rozhodovala o povolení ke sledování známých své dcery. Informaci o policejní akci jí ale prozradila.

Kauzu tak nyní řeší státní zástupce Okresního státního zastupitelství v Děčíně. Soudkyni hrozí až pět let vězení.

Poprvé ji kvůli tomu kriminalisté obvinili už loni v říjnu ze zneužití pravomoci úřední osoby a ohrožení utajované informace. Státní zastupitelství ale stíhání zastavilo kvůli špatné právní kvalifikaci.

Detektivové pak případ překvalifikovali a soudkyni v listopadu obvinili znovu. Dosud mohla dál rozhodovat, soud to vysvětloval tím, že případ, kvůli němuž je obviněna, se netýká její agendy.

Autoři | Zdroj ČTK

Štítky soud, soudkyně, Jablonec, obžaloba, NCOZ, Ibehej, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Státní zastupitelství ČR, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie navrhla obžalovat soudkyni z Jablonce. Měla vyzradit informace ze spisu své dceři  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.