Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Několik tisíc vylákala z dívky ze Semilska podvodnice, která zdarma nabízela štěňátka

Osmnáctiletá slečna, která si chtěla udělat radost tím, že si pořídí pejska, zřejmě naletěla internetové podvodnici z Německa. Ta avizovala, že daruje štěňátka rasy mops dobrým lidem. Prostřednictvím e-mailů se ze slečny snažila vylákat peníze. Ve dvou případech ze tří se jí to povedlo.

Na pravděpodobně podvodný inzerát narazila začátkem letošního května slečna z Turnovska, která sháněla psa.

Jistá žena žijící v Německu nabízela zdarma čtyři štěňátka plemene mops do dobrých rukou. „Oznamovatelka ji e-mailem kontaktovala a dohodla se s ní, že si od ní jedno štěňátko vezme. Ačkoliv navrhovala tu možnost, že si pro něj přijede, majitelka psů trvala na tom, že ho pošle letecky,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Mladá žena, která byla dokonce ochotná zaplatit psíkovo očkování před cestou a jeho letenku, se ale 23. května dočkala pouze pochybného e-mailu. „Jakási zahraniční přepravní společnost v něm žádala o zaslání částky 140 eur za náklady spojené s pořízením vyhřívací deky pro pejska,“ dodala mluvčí. Osmnáctiletá dívka nelenila a peníze obratem zaslala na konkrétní bankovní účet.

Za dva dny nic netušící dívku ale čekalo další nepříjemné překvapení. E-mail, který obsahovat hlavičku francouzské celní správy upozorňoval na to, že mopsík nemá jistý karanténní dokument, který je třeba dodatečně vystavit. Bohužel, i v tomto případě dotyčná finanční částku odeslala. Jednalo se o 10 150 korun. 

V případě třetího e-mailu, kdy po ní majitelka psů chtěla další peníze, tentokrát na žrádlo, už jí situace začala být podezřelá a vše nahlásila na policii.

Policie tak apeluje na všechny, kteří si podobnou cestou chtějí nějakého toho pejska pořídit, aby byli opatrní a předem žádné peníze nikomu neposílali! Zprávy dokáží být velice přesvědčivé!

Foto KŘP LK

Štítky Semilsko, mopsík, podvod, peníze, okres Semily, Německo, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik tisíc vylákala z dívky ze Semilska podvodnice, která zdarma nabízela štěňátka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.