Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj okradl ženu na zastávce u nádraží. Z ruky ji vytrhl mobil a utekl

Hned tři případy krádeží během posledních dnů se odehrály na libereckém nádraží. Mladou dívku okradl kapsář, když seděla na lavičce a bavila se se svou kamarádkou. Žena zase přišla o telefon, který přitom držela v ruce. Cizinci ukradl další mladík peněženku z kapsy.

V prvním případě kradli mladíci ve věku 19 a 20 let. Na nádraží si vyhlédli dvě dívky v družném rozhovoru. „Povídaly si a svým osobním věcem moc pozornosti nevěnovaly. Jedna z nich měla vedle sebe na lavičce položenu peněženku s doklady a penězi. Mladíky napadlo, že se pokusí peněženku odcizit,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Sedli si na lavičku za dívky a jeden z nich peněženku vzal. Oba pak utekli. „Poškozená dívka se nezmohla v podstatě na nic,“ dodal mluvčí.

V druhém případě zloděj okradl šestatřicetiletou ženu. Kolem třiadvacáté hodiny k ní přistoupili dva mladíci předstírající družný rozhovor. „Dělali, jakoby je žena vůbec nezajímala. Zřejmě dobře věděli, že odvedením pozornosti, dojdou vytyčenému cíli. V nestřeženém okamžiku jeden z mladíků nic netušící ženě vytrhl z ruky mobilní telefon v hodnotě téměř pět tisíc korun. Okamžitě poté z místa zmizeli,“ popsal Robovský.

špatnou zkušenost má o čtyřicetiletý cizinec, kterému nedaleko nádraží vytáhl z kapsy osmnáctiletý mladík peněženku. „Poškozený cizinec se nezmohl naprosto na nic a mladík se svým lupem zmizel ve směru do centra města. Celková škoda, kterou recidivista způsobil, přesáhla sedm tisíc dvě stě korun," řekl mluvčí.

Ve všech případech se policistům zloděje podařilo vypátrat a budou potrestáni.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky nádraží, krádeže, Liberec, zloděj, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj okradl ženu na zastávce u nádraží. Z ruky ji vytrhl mobil a utekl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.