Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Směnárnice z Revoluční vydala omylem desítky tisíc. Muž se sám přihlásil policii

, aktualizováno 13. července 2018, 11:37

Policistům se přihlásil muž, který si od směnárnice v Revoluční ulici prvního června vzal o desítky tisíc korun více než měl. Prý se o pátrání dozvěděl od svých známých, kteří ho poznali v médiích. Pětatřicetiletý muž se jim k převzetí více peněz než mu náleželo doznal.

Do směnárny přišel asi čtyřicetiletý muž v pátek 1. června mezi 10:20 až 10:35. „Se ženou za okénkem se domluvil na výměně valut. Směnárnice se však dopustila fatální chyby. Jakmile muži vydala pokladní doklad, začala z většího obnosu odpočítávat tolik peněz, kolik byl výsledek směny. Bohužel však zbylé bankovky muži předala. Jednalo se o částku téměř 40 tisíc korun,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj mu ale směnárnice posléze dala i zbytek peněz, které měl dostat původně. „Ten i přesto, že si byl dle svých reakcí pravděpodobně vědom toho, že obdržel mnohem více bankovek v nominální hodnotě 2 tisíce korun, než kolik jich mělo ve skutečnosti být, letmo jimi zalistoval a ponechal si je,“ dodal mluvčí.

Muž pak podle policistů s hotovostí takřka pětkrát vyšší odešel, aniž by směnárnici na chybu upozornil a peníze, které mu nepatřily, vrátil.

Podle vyšetřovatelů případu s mužem pravděpodobně byla další osoba a také dítě. „Policisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto

Štítky směnárna, Revoluční, peníze, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Směnárnice z Revoluční vydala omylem desítky tisíc. Muž se sám přihlásil policii  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.