Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čtyřletý chlapec se ztratil na výletě. Pátral po něm vrtulník, místní i turisté

V drama se změnil nedělní výlet pro rodinu, která se vydala do Přírodní rezervace Údolí Jizery u Spálova. Na cestě se jim totiž znenadání ztratil teprve čtyřletý chlapec. Okamžitě začala pátrací akce, do které se zapojil vrtulník, ale i veřejnost včetně turistů.

Ztracení syna nahlásila dvaatřicetiletá maminka na linku 158 v neděli po obědě. Společně s manželem, dvěma dětmi a další rodinou vyrazili po Kamenického stezce směrem do Spálova.

„Podle jejích slov před ní hoch cupital na dohled dvaceti metrů a měla ho pod kontrolou do doby, než se jí v blízkosti rozcestníku směřujícímu k vyhlídce U Bakala  najednou ztratil z očí,” uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Chlapec uběhl dva kilometry

Poté se hned rozjela pátrací akce, policie do ní zapojila jak místní obyvatele, tak další turisty. „Mnoho lidí se do hledání chlapečka  aktivně osobně zapojilo a procházelo okolní terén,” popsala mluvčí.

Chlapec po ztrátě rodičů zpanikařil a během několika málo minut uběhl dva kilometry, kde ho plačícího na modré turistické stezce poblíž Myší skály našli muž se ženou a ujali se ho. „Jedna z místních dobrovolnic, která  procházela  turistickou stezku, tuto dvojici s chlapcem potkala a informaci ihned předala policistům. Potom ztraceného turistu dovedla k jeho mamince. Jak emotivní to bylo setkání, si jistě umíte představit,” dodala Baláková.

Podle ní se chlapec naštěstí stále držel cesty, pokud by z ní sešel, stačilo jen pár metrů a byl by u strže. „Policisté tímto děkují všem, kteří se na jejich žádost na místě do pátrání obětavě zapojili a to s velkým osobním nasazením,” uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto vylety-zabava.cz

Štítky pátrání, policie, ztracený chlapec, Spálov, kamenického stezka, Údolí Jizery, výlet

Čtyřletý chlapec se ztratil na výletě. Pátral po něm vrtulník, místní i turisté  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.