Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Gang řádil po celém kraji, na svědomí má desítky vloupaček a krádeží

Policisté dopadli trojici, která poslední měsíce řádila po celém kraji. Třicátník, šestadvacetiletý muž a stejně stará žena společně vykradli mnoho objektů od chalup přes obchody až po benzínové pumpy.

Skupinka kriminálníků doplatila na drogy. Šestadvacetiletého muže totiž policisté zadrželi na zahradě lučanského domu. Mladík odmítal pozemek opustit s vysvětlením, že ho chce někdo zabít. Majitelka zahrady proto na místo přivolala policii. Muži zákona tak postupně začali rozplétat složitou síť trestných činů, důkazů a výpovědí.

Jak se ukázalo, muž zadržený na zahradě byl pod vlivem návykové látky. „Cestou na služebnu potkali policisté vůz, jehož posádka ho měla pronásledovat. Policisté zase v tomto autě poznali vůz, který odpovídal popisu vozidla, které se mělo v minulosti pohybovat v místech, kde došlo k vloupání do rekreačních objektů,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Řidič vozidla začal ujíždět. Moc daleko se ale nedostal, na nedalekém parkovišti totiž narazil do zaparkovaného automobilu. A tak na stanici putovaly hned čtyři osoby. Jak se ukázalo, tříčlenná skupinka toho měla na svědomí opravdu hodně. Čtvrtou osobou byl osmnáctiletý mladík, kterého policisté propustili, jelikož s trestnou činností neměl nic společného.

Zato ostatní toho měli na triku více než dost. Třicetiletý pachatel byl usvědčen celkem z  dvaceti tří skutků, mezi nimi bylo například šest vloupaček do benzínových pump. Na seznamu nechyběly ani obchody, restaurace nebo byty. Celkem způsobil během pár měsíců škodu téměř sedm set tisíc korun. Jeho šestadvacetiletý komplic byl obviněn ze sedmi skutků. Ve většině se dopustil účastenství a spolupachatelství. „Obviněná žena se prokazatelně dopustila celkem pěti skutků, a to ve formě účastenství nebo spolupachatelství s oběma obviněnými muži,“ komentovala Sochorová.

Mladší kriminálníci byli po nutných úkonech propuštěni na svobodu. Nejstarší z pachatelů místo toho putoval do vazby. Třicátníkovi a ženě nyní hrozí vězení až na pět let, třetí muž by za mřížemi mohl strávit až tři roky.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, vloupání, gang, Liberecký kraj, zahrada

Gang řádil po celém kraji, na svědomí má desítky vloupaček a krádeží  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.