Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči bojovali s požárem roubenky a stodoly

Osm jednotek vyráželo včera po poledni na Českolipsko k požáru roubenky a stodoly. Právě střecha stodoly začal hořet jako první a požár se následně rozšířil i na roubený dům.

Na okraji České Lípy hořela včera stodola, ze které se oheň rozšířil i na sousední roubený dům. Škody půjdou do milionů korun. Příčiny požáru zatím hasiči neznají. Ještě večer se na místo vrátili vyšetřovatelé se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření, řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Požár střechy stodoly v části Robeč byl na operační středisko nahlášen ve 12:40. V tu dobu už měli hasiči informaci, že jdou plameny střechou ven. Při příjezdu hasičů byla už střecha stodoly odhořelá a požár se šířil do domu. „V první fázi jsme se snažili zachytit plamenné hoření. Požár šel hlavně střešní konstrukcí, kde jsme nasadili i hasicí zařízení Cobra,“ popsal zásah řídicí důstojník Filip Drchota.

Plameny zasáhly kompletně stodolu, ve které byl zaparkovaný automobil, a také podkroví domu. Spodní obytnou část se podařilo hasičům uchránit. „Zásah probíhal v dýchací technice. Po zdolání plamenného hoření následovalo několikahodinové rozebírání jednotlivých částí střechy. Lokalizace byla z místa nahlášená v půl páté odpoledne,“ doplnila Štrauchová. Na místě zasahovalo osm jednotek.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Českolipsko, požár, stodola, roubenka, hasiči, střecha, okres Česká Lípa, Hasičský záchranný sbor, Liberecký kraj, Česká Lípa, Robeč

Hasiči bojovali s požárem roubenky a stodoly  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.