Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policejní razie v jablonecké hospodě. Šlo o vycpaná zvířata?

Dnes dopoledne zasahovali policisté v jabloneckých Pasekách. Konkrétně v ulici Lučanská v restauraci Chronos. Podle informací z restaurace byl zásah spojený s kauzou vycpaných zvířat.

Restaurace Chronos sama na akci policie upozornila na sociálních sítích, cítí se totiž zásahem poškozena. „Vážení přátelé Chronosu, dnes v dopoledních hodinách proběhla u nás v podniku policejní razie. Tato akce byla spojena s kauzou zvířat. Spojitost nebyla zjištěna, avšak nám byly odebrány dekorativní preparovaná zvířata, která nesplňovala podmínky exemplářů, pod úmluvou CITES. Spojením s touto skutečností se cítíme poškozeni, nejen z důvodu zabavení preparovaných exemplářů. Děkujeme za pochopení, Tým Chronos,“ uvádí restaurace na své facebookové stránce.

CITES neboli Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin vznikla v roce 1973. Zabývá se nejen obchodem s exempláři ohrožených druhů zvířat volně žijících ale i těch, která byla chována v zajetí. Česko se k úmluvě připojilo v roce 1992.

Celé vyjádření je navíc doplněno větou: „Aneb: Mě přišlo, že maj ty slepice nějakej divnej zobák.“ To trochu zavání opožděným aprílovým žertíkem, policie ale svou přítomnost na místě potvrdila. „Policisté v jednom z objektů prováděli úkony související s trestním řízení,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Bližší informace ale policie zatím sdělovat nechce.

Foto pixabay.com

Štítky razie, Chronos, Jablonec, policie, restaurace, Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin, Česko

Policejní razie v jablonecké hospodě. Šlo o vycpaná zvířata?  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.