Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Hořící stromy padaly do řeky. Požár zasáhl okolí Riegrovy stezky

Sedm jednotek hasičů ve čtvrtek bojovalo s požárem lesa v okolí Riegrovy stezky, konkrétně pod Böhmovou vyhlídkou, která je na skále nad pravým břehem Jizery. Požár byl nahlášen před půl šestou odpoledne.

„Původně mělo jít o požár vyvráceného stromu, ale vlivem větru se požár během chvíle rozšířil na okolní porost. Když hasiči dorazili na místo, stromy již byly zachvácené vysokými plameny, některé stromy samy spadly do Jizery,” popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči ve spolupráci s policií okamžitě stezku uzavřeli a začali se zásahem. „Vzhledem k nepřístupnosti (skalnatý terén), byl na místo přes OPIS GŘ HZS ČR vyžádán vrtulník pro letecké hašení. Povolány byly další jednotky předurčené právě pro plnění závěsného vaku pod vrtulníkem. K události vyrazili i hasičští lezci. K požáru se totiž nedalo dostat jinak, než slanit,” dodala mluvčí.


Po 19. hodině již hasiči postupně plnili z cisteren bambi vak a byly prováděny shozy. Místo pro plnění bylo zřízeno na louce přímo nad místem požáru. „Celkem bylo provedeno sedm shozů, které byly úspěšné. Nakonec hasičští lezci provedli průzkum na požářišti a již za šera se začalo s balením materiálu,” řekla Štrauchová.

Na místě pak zůstala jednotka, která kontrolovala místo požáru.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Riegrova stezka, hasiči, hzs lk, strom, Jizera, Česko

FOTO: Hořící stromy padaly do řeky. Požár zasáhl okolí Riegrovy stezky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.