Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Řidiči se zběsile proháněli obcí. Nemohli se najít a oba nadýchali

Nad chováním některých lidí zůstává rozum stát. Třeba jako v tomto případě, kdy se ulicemi jedné obce na Frýdlantsku proháněly dva osobáky.

Rychlou jízdou a nemalým používáním klaksonu na sebe upozornil jeden z řidičů hned při prvním průjezdu obcí. Kdyby zůstalo jen u jednoho průjezdu. Tomu by asi nikdo nevěnoval pozornost, jenže ono nezůstalo jen u jednoho. Za chvilku stejný vůz zběsile uháněl stejnou cestou zpět.

„Opět za zvuku skřípění pneumatik a neustálého troubení. Podivný úkaz pochopitelně přilákal další obyvatele, v jejichž myslích pravděpodobně vytanulo několik otázek o zdravotním a psychickém stavu řidiče,“ komentoval případ policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Auto se prohnalo ulicemi a ujíždělo do středu obce.

Jen o pár minut později se ale známý zvuk motoru a klaksonu opět přibližoval. To už začalo některé místní pěkně štvát, proto se rozhodli zakročit a vozidlo zastavit. „Místní mu zřejmě chtěli připomenout pravidla silničního provozu,“ sdělil mluvčí. A tak při dalším projíždění vůz na popud místních zpomalil a dokonce zastavil. A světe div se, nebyl to ten automobil, který předtím vzbudil tolik rozruchu.

A najednou přijel i onen původní osobák a taktéž zastavil. Na místo v tu chvíli navíc dorazili i přivolaní policisté. Jak se ukázalo, oba řidiči se naháněli a hledali. „V éře mobilních telefonů? Budiž. To však nebylo jediným pojítkem mezi nimi,“ prozradil Robovský. Oba si totiž přihnuli. Troubící řidič nadýchal 1,7 promile, druhý pak 1,5 promile.

Policisté tak oběma řidičům sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči s hlasitou jízdou za to hrozí až rok ve vězení. Druhému, přestože nadýchal méně, hrozí až tři roky. S podobnou činností už měl totiž nedávné zkušenosti.

Foto PČR

Štítky řidič, Frýdlantsko, alkohol, policie

Řidiči se zběsile proháněli obcí. Nemohli se najít a oba nadýchali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.