Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Druhý stupeň požárního poplachu. V Košťálově hořela skládka

Šest jednotek hasičů bojovalo v středu večer s požárem skládky v Košťálově. Oheň zasáhl plochu asi 50 krát 50 metrů. Lidem z okolí hasiči doporučili nevycházet a nevětrat.

„Na místo byly vyslány v první fázi 4 jednotky, kvůli zajištění dostatku vody byly ihned povolány další 2 s velkoobjemovými cisternami. Čerpací stanoviště zřídili hasiči na řece Olešce u jezu,” uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hořící skládka

Čtvrtek, 2. května 2019, 07:26

Hořící skládka
Hořící skládka

Skládka byla silně zakouřená, hasiči tak museli zsahovat v dýchací technice. „Pro lepší hasební účinek vody používají hasiči smáčedlo,” dodala mluvčí.

Hasiči o požáru informovali zástupce ORP životního prostředí a starosty okolních obcí - Lomnice nad Popelkou, Košťálova a Nové Vsi nad Popelkou s doporučením, aby lidé nevětrali a omezili pohyb venku.

Skládka v Košťálově

Skládka v Košťálově se řadí k největším v Libereckém kraji a vozí se na ni běžné odpady. Leží ve vytěženém lomu zhruba kilometr od obce, v níž žije přibližně 1700 lidí. Není to poprvé, co tam hasiči museli likvidovat požár.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, skládka, Košťálov, hasiči, hzs lk, Oleška, Lomnice nad Popelkou, Nová Ves nad Popelkou, Liberecký kraj

FOTO: Druhý stupeň požárního poplachu. V Košťálově hořela skládka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.