Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie už má řidiče, který s kamionem přejížděl v Rychnově do protisměru

Kriminalistům se podařilo ve spolupráci s polskými kolegy vypátrat řidiče, který v březnu na silnici u Rychnova nebezpečným manévrem s kamionem přejel do protisměru a ohrozil několik lidí. Jde o devětapadesátiletého Poláka.

„Vzhledem k této skutečnosti kriminalisté požádali Okresní státní zastupitelství v Jablonci nad Nisou, aby celý spisový materiál v rámci mezinárodní právní pomoci postoupilo k dalším úkonům policistům do Polska,” řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.


K incidentu došlo v úterý 12. března na silnici první třídy č. 65 směrem od křižovatky Rádelský mlýn na Jablonec. Jak ukazuje video, řidič měl namířeno do firmy sídlící na okraji Rychnova u Jablonce nad Nisou. Jenže místo toho, aby se zařadil do pravého pruhu a sjel na nájezdu, chtěl řidič najet na výjezd v opačném směru. A vzal to tou nejlehčí, nicméně velmi nebezpečnou a jistě i nezákonnou cestou. Řidič totiž stočil volant doleva a přejel dvojitou souvislou čáru. Přitom ohrozil několik dalších řidičů.

Řidiče policisté viní ze spáchání úmyslného trestného činu obecné ohrožení. Za to mu v případě odsouzení hrozí až osm let vězení.

Autoři | Foto Josef Bonner

Štítky manévr, kamion, polský řidič, rychnov, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Polsko

Policie už má řidiče, který s kamionem přejížděl v Rychnově do protisměru  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.