Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Jak pomoci zraněným při zásahu? To si vyzkoušeli hasiči

Celkem dvacítka hasičů absolvovala výcvik nezbytné zdravotní péče, aby mohli zdravotníkům pomoci při zásazích se zraněnými. Součástí byla i praktická část a namaskovaná zranění byla téměř k nerozeznání od opravdových.

S využitím namaskovaných figurantů probíhalo ošetřování úrazů hlavy, ztrátových poranění, ran s cizími předměty či úrazů vzniklých při používání motorových pil.



„Další praktický blok byl zaměřen na život zachraňující úkony, resuscitaci, fixaci různých druhů poranění a vhodné způsoby využití transportních prostředků používaných u HZS Libereckého kraje," řekl garant výcviku Jan Hrdlička s tím, že si hasiči prohloubili znalosti v poskytování zdravotní péče a nacvičili spolupráci při ošetřování a transportu zraněných osob.

Hasiči si také prošli všechny možné úrazy, se kterými se mohou při zásazích potkat a speciálně se zaměřili na ruce. „Součástí odborného teoretického bloku byla prezentace paní doktorky Horáčkové z vysockého Ústavu chirurgie ruky,” dodal Hrdlička.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, zásah, zranění, cvičení, Liberecký kraj

FOTO: Jak pomoci zraněným při zásahu? To si vyzkoušeli hasiči  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.