Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přes slevový portál podvedl přes čtyři tisíce lidí. Policie obvinila muže, hrozí mu osm let

Téměř tři roky se policisté zabývají případem slevového portálu Slevy z hor. Ten prodával pobyty například v Jizerkách a Krkonoších, jenže až na místě lidé zjistili, že žádný pobyt nebude. Policisté zdokumentovali celkem 4401 podvedených a škoda je přes dvacet milionů. Nyní obvinili šestačtyřicetiletého muže, kterému hrozí až osm let ve vězení.

Přes slevový portál si lidé kupovali pobyty, pak jim přišel voucher, na základě kterých si pobyt rezervovali. „Vouchery neobsahovaly konkrétní datum pobytu a jejich platnost byla obvykle do 28. prosince 2017. S ohledem na velmi nízkou cenu se nabídky pobytů setkaly s velkým zájmem klientů. Ti pak až na místě zjistili, že žádný pobyt v daném zařízení hrazen není,” popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

První podvedení klienti se na policii začali obracet už o prázdninách roku 2016, policisté nakonec zdokumentovali 4401 podvedených lidí a také tři desítky obchodních partnerů. Celkem vznikla škoda blížící se 21 milionům.

ČTĚTE TAKÉ: Na policii se obrátilo 5 tisíc podvedených klientů portálu Slevy z hor

Kriminalisté již v souvislosti s tímto případem, dozorovaným a stále konzultovaným i příslušným státním zastupitelstvím, předali konkrétní osobě usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. „Za tento konkrétní zločin, pakliže je vina prokázána u soudu, hrozí i s ohledem na výši způsobené škody trest v rozpětí dvou až osmi let,” dodala Suchánková.

Vyšetřování rozsáhlého případu stále pokračuje.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky slevy z hor, slevový portál, podvod, pobyty, policie, Krkonoše, Jizerské hory

Přes slevový portál podvedl přes čtyři tisíce lidí. Policie obvinila muže, hrozí mu osm let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.