Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nebezpečná jízda pod vlivem alkoholu a drog. Muže chytli policisté ve Vratislavicích

Policisté před pár dny po půlnoci zastavili ve Vratislavicích vozidlo. A za volantem našli opravdu povedeného řidiče. Byl pod vlivem drog i alkoholu. Navíc bez řidičáku.

Nejprve se musíme vrátit na začátek letošního roku. Konkrétně na konec ledna. Tehdy totiž policisté zastavili třiatřicetiletého řidiče z Liberce poprvé, v centru Vratislavic. „Policisté jej klasicky požádali o předložení dokladů a zároveň ho vyzvali k provedení orientační zkoušky,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Tehdy byl test pozitivní a celá situace skončila zabavením řidičáku. Z toho se ale řidič moc nepoučil. Na začátku května ho totiž policisté nachytali znovu. „Opět řidiče zastavili ve Vratislavicích. Za volant usedl i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel,“ komentoval Robovský.

I tentokrát testy ukázaly, že muž je pod vlivem drog. Tentokrát to ještě završil tím, že drogy smíchal i s alkoholem. „Nejvyšší naměřená hodnota dosáhla 1,2 promile,“ dodal mluvčí. Nyní je třicátník obviněn ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za mřížemi by tak mohl strávit až dva roky.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, policie, alkohol, drogy, Vratislavice, Liberecko, droga, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Liberec

Nebezpečná jízda pod vlivem alkoholu a drog. Muže chytli policisté ve Vratislavicích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.