Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z odstavených strojů kdosi vycucal 550 litrů nafty, případ není ojedinělý

Policisté v poslední době řeší hned několik podobných případů. Zatím neznámí pachatelé ze zaparkovaných vozů odčerpávali pohonné hmoty. Takové případy eviduje policie na Hejnicku, Hodkovicku a teď už i na Hrádecku a dalších místech.

Poslední případ se odehrál v areálu pískovny nedaleko Hrádku. Zatímco stavební stroje v klidu odpočívaly, někomu padly do oka. Přesněji řečeno někoho zaujaly jejich nádrže. „Zloděj poškodil dva odstavené stroje a odčerpal z nich 550 litrů nafty,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Navíc si neznámý pachatel odnesl ještě čtyři akumulátory. Majitelé odhadli škodu na více než 35 tisíc korun. Podobně dopadly i nákladní vozy zaparkované v lokalitě Dlouhý Most. „Ze dvou vozů odcizili neznámí pachatelé 230 litrů nafty a navíc je při tom poškodili,“ popsal Robovský. Zde se škoda vyšplhala na více než 40 tisíc korun.

K dalšímu incidentu došlo v Lázních Libverda. I zde přišli majitelé pracovních strojů o 200 litrů nafty a elektroniku. Řádící zloději tak způsobili škodu přesahující 10 tisíc korun. Všechny případy nyní šetří policisté. Pachateli hrozí až dva roky vězení.

Foto Jan Luxík

Štítky pohonné hmoty, nafta, krádež, motorová nafta, Dlouhý Most, Lázně Libverda

Z odstavených strojů kdosi vycucal 550 litrů nafty, případ není ojedinělý  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.