Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Žena se zřítila ze skály do potoka. Hasiči na její vytažení sestrojili kladku

Náročný zásah mají za sebou hasiči z Libereckého kraje. V sobotu zasahovali v těžko přístupném terénu v Mařeničkách na Českolipsku, kde se žena zřítila ze skály do potoka.

Při příjezdu sešli hasiči prudkým svahem k ženě se zdravotnickým batohem, vakuovou matrací a poskytli zraněné společně se záchranáři první pomoc. 

Žena měla středně těžká zranění dolních končetin. „Jako velitel jsem požadoval asistenci lezecké skupiny, která po příjezdu velmi rychle sestrojila kladkostroj a využila volné hasiče na protiváhu při vytažení ženy v lezecké vaně do strmého svahu," popsal Jan Přerovský, velitel stanice Jablonné v Podještědí.




„Součinnost lezeckých skupin z Liberec a České Lípy byla velice rychlá, zřízení kladkostroje efektivní a profesionální,” dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Kromě lezců zasahovali na místě profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí a JSDHO Cvikov.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, lezecká skupina, mařeničky, kladkostroj, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Jablonné v Podještědí, Liberec, Česká Lípa, Cvikov, potok, skála

FOTO: Žena se zřítila ze skály do potoka. Hasiči na její vytažení sestrojili kladku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.