Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Hořelo ve věži ruprechtického kostela. Zasahovalo pět jednotek hasičů

Krátce před jedenáctou byl v neděli na tísňovou linku oznámen požár kostela v Ruprechticích. Hořelo v jeho věži, z které padaly žhavé uhlíky. Na místo bylo vysláno pět jednotek hasičů, kterým se velmi rychle podařilo oheň uhasit.

Hasiči se na místě připravili na hašení vnější i vnitřní cestou. „Zatímco jedna část ustavovala výškovou techniku, další již stoupala dřevěným točitým schodištěm v dýchacích přístrojích s jedním C proudem nahoru. Po schodišti následovaly dřevěné žebříky. Nahoře již byla plamenným hořením zasažená část trámoví a prken o ploše zhruba dva metry čtvereční,” uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.





Lokalizovat požár se hasičům podařilo během několika minut. „Rychlost hrála u toho zásahu velkou roli, po dřevěných konstrukcích by se požár snadno šířil a hrozilo by zřícení celé věže,” dodala mluvčí.

Kvůli porušení trámového kříže byl k události povolán také statik, po odborné prohlídce bylo zjištěno, že bezprostřední nebezpečí nestability objektu nehrozí. „Trámový kříž bude ale třeba co nejdříve zpevnit,” podotkla Štrauchová.

Co bylo příčinou požáru policie zatím neví. „Pracujeme i s tou verzí, že ho mohl iniciovat zásah bleskem v předchozích dnech. Události se nyní věnuje služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru Liberec. Výši způsobené škody zatím zjišťujeme," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Autoři | Foto Petr Gartner a HZS LK

Štítky hasiči, kostel, požár, Ruprechtice, policie

FOTO: Hořelo ve věži ruprechtického kostela. Zasahovalo pět jednotek hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.